Home Economic-Financiar Proiectul de buget ar putea ajunge in Parlament dupa negocierile cu FMI

Proiectul de buget ar putea ajunge in Parlament dupa negocierile cu FMI

DISTRIBUIŢI

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la finalul intrevederii cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, ca in perioada sarbatorilor Guvernul nu va intra in vacanta, avand in vedere ca trebuie finalizat proiectul bugetului de stat pe anul 2013.

Potrivit lui Ponta, proiectul de buget va suferi modificari in urma negocierilor cu delegatia FMI, astfel ca ar putea ajunge in Parlament dupa data de 15 ianuarie.

"Guvernul nu intra in nicio vacanta. Si in seara asta, inca sub coordonarea domnului Dusa, iar de maine, in coordonarea domnilor Dragnea, Oprea, Stroe si Dusa, ne ocupam in primul rand de problemele de infrastructura, de deszapezire. Nu sunt doar probleme cu zapada. Sunt probleme, in fiecare an, de sarbatori, cu sanatatea. Domnul Arafat si domnul Nicolaescu vor trebui sa organizeze spitalele si centrele de urgenta in aceasta perioada.

Deci Guvernul nu intra in vacanta, plus ca avem de pregatit bugetul, care sper sa fie transmis Parlamentului cat mai curand, decidem maine, insa, clar va suferi modificari si in functie de ce vom discuta cu FMI-ul. In Parlament nu va intra pana pe 15 ianuarie, pana nu avem forma finala a bugetului ca sa nu se lucreze pe ceva ce apoi va fi modificat in functie de negocierile noastre cu creditorii nostri internationali", a precizat acesta.

Victor Ponta a intarit faptul ca decizia privind proiectul de buget si calendarul discutiilor pe baza acestuia va fi luata in cadrul sedintei de Guvern care va avea loc sambata.

Totodata, premierul a precizat ca structura noului cabinet este 100% expresia modului in care l-a gandit in urma negocierilor din cadrul USL.

"Maine dimineata la ora 10:00 este sedinta de Guvern. Ca de fiecare data pana acum, in cei 23 de ani, pe ordinea de zi este ordonanta de restructurare a Guvernului. Un Guvern nou, cand vine, isi reaseaza portofoliile. Sunt alte portofolii, pana la urma. Nu e nimic special. Special este doar modul in care am gandit acest Guvern.

Acest Guvern este, in acest moment, 100% expresia modului in care, evident tinand cont de structura politica, de discutiile avute, eu am gandit ca trebuie sa functioneze o structura centrala mult mai eficienta si mai clara ca responsabilitati. Pentru mine este important sa stiu cine raspunde ca sa pot sa il trag la raspundere cand lucrurile nu merg bine", a mai spus Ponta.

Intrebat daca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa participe la sedinta de investitura a noului Guvern din Parlament, Victor Ponta a precizat ca este normal ca presedintele sa fi fost invitat, insa, potrivit cutumei, sefii de stat participa doar la sedintele festive ale Parlamentului.

"Protocolar este normal ca presedintele sa fie invitat, dar din cate stiu, nici un presedinte – nici domnul Ion Iliescu, nici domnul Emil Constantinescu – nu au venit la sedinta de investire a Guvernului. In general, presedintii, Patriarhul vin la sedinte festive ale Parlamentului. Protocolar, faptul ca sunt invitati, este un lucru normal si ar fi anormal sa nu fie invitati. Abia atunci era o stire – ca nu au fost invitati. Protocolul se bazeaza pe respectul intre institutii, indiferent cat de prieteni sau cat de neprieteni suntem cei care ocupam, temporar, functiile de conducere", a conchis acesta.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.