Home Politic Dusa il contrazice pe Ponta: Nu a vorbit nimeni de reducere de...

Dusa il contrazice pe Ponta: Nu a vorbit nimeni de reducere de posturi la ministere

DISTRIBUIŢI

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a explicat, miercuri, ca va analiza situatia de reorganizare de la Aparare si l-a contrazis pe premierul Ponta, care cerea disponibilizarea unor angajati care "plimba trei hartii", acesta precizand ca nu a fost vorba de reducere de posturi la ministere.

"In primul rand, in conformitate cu OUG care a fost aprobata in prima sedinta de Guvern, ministerele au la dispozitie o anumita perioada de timp, sigur ca una, asa in jur de doua saptamani pentru a veni in Guvern cu proiectele de hotarari privind reorganizarea ministerelor si cu privire la organizarea si functionarea ministerelor, in sensul ca acea hotarare trebuie data in conformitate cu Ordonanta care a fost aprobata in prima sedinta de Guvern.

Eu cred ca in doua saptamani, la ministerele unde nu sunt probleme deosebite, vom avea organigramele si regulamentul de organizare si functionare al ministerului, aprobat prin hotarare", a explicat Dusa, intrebat fiind in cat timp va analiza situatia din MApN si va reorganiza acest minister, asa cum cere OUG emisa in prima sedinta de Guvern.

Cat despre reducerea personalului din ministere, Dusa il contrazice pe premierul Ponta, sustinand ca "nu a vorbit nimeni de reducere de posturi la ministere", ci de "reorganizare a ministerelor".

"Fiecare ministru va face o analiza serioasa la ministerul pe care il va conduce si sigur ca in functie de posibilitatile care exista la minister…dar asta nu inseamna ca pleaca oameni. Nu a vorbit nimeni de reducere de posturi la ministere, ci de reorganizare a ministerelor, astfel incat intreaga activitate sa fie mult mai eficienta", a precizat Dusa.

La insistentele jurnalistilor, cum ca premierul a precizat concret ca daca nu este nevoie de anumite persoane "care plimba trei hartii", acelea vor fi disponibilizate, Dusa a mentionat: "Eu va repet, fiecare ministru va analiza la structura pe care o conduce, felul in care va reorganiza ministerul astfel incat activitatea institutiei sa fie mult mai eficienta".

De asemenea, Dusa a explicat referitor la cerinta premierului privind reducerea numarului de consilieri ca o sa faca si el o analiza la MApN si va reduce numarul acestora "daca e nevoie".

"Eu o sa am consilieri in functie de problemele care exista si desigur, incadrandu-ma in prevederile legii si la OUG privind reorganizarea cabinetelor demnitarilor. De regula, eu ma bazez pe cei care conduc institutiile respective si mai putin pe consilieri, dar voi analiza si eu la MApN daca e nevoie de un anumit numar de consilieri sau pot sa lucrez cu mult mai putini", a adaugat social-democratul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.