Home Social Înscrierile pentru recuperarea crucii de Bobotează din apele Dunării se fac până...

Înscrierile pentru recuperarea crucii de Bobotează din apele Dunării se fac până sâmbătă

DISTRIBUIŢI

Înscrierile pentru participarea la tradiționalul ceremonial al recuperării crucii de Bobotează din apele Dunării se fac la Brăila până sâmbătă, 5 ianuarie, după cum a anunțat joi șeful Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Brăila, Camelia Gușatu.

Condițiile pentru cei care se vor înscrie în competiție sunt ca aceștia să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecțiuni cardiace și să atașeze la cerere rezultatul analizei EKG, eliberat de un medic specialist.

Sărbătoarea Bobotezei va începe la Brăila, la Catedrala 'Nașterea Domnului', cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, de un sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinția Sa dr. Casian Crăciun.

Va urma apoi un pelerinaj pe jos până pe Esplanada Dunării, unde va avea loc Slujba de Sfințire a Apei celei Mari, pentru care Primăria Brăila împreună cu Protoieria a pregătit câteva butoaie cu apă.

În final, este programată ceremonia mult așteptată de lansare și prindere a crucii din apele Dunării, iar tradiția spune că cel care va recupera Sfântul Odor va avea noroc tot anul.

Manifestările cu caracter religios dedicate Bobotezei sunt organizate de Primăria Brăila, Episcopia Dunării de Jos, Protoierie și Garnizoana Brăila.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.