Home Actualitate Fostul ministru Ioan Avram Mureșan va fi audiat în dosarul ‘Caltaboșul’ în...

Fostul ministru Ioan Avram Mureșan va fi audiat în dosarul ‘Caltaboșul’ în prezența unui medic

DISTRIBUIŢI

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis luni audierea fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan la următorul termen, ce va avea loc pe 11 februarie, în prezența unui medic, după ce ședința a fost întreruptă pentru ca Mureșan să-și administreze insulină.
Judecătorii au suspendat luni pentru două ore judecarea recursului foștilor miniștri ai Agriculturii Ioan Avram Mureșan și Decebal Traian Remeș, după ce avocatul lui Mureșan a cerut un răgaz pentru ca acesta să-și poată administra insulina, în condițiile în care instanța dorea ca acesta să dea o declarație în dosar.
Expertiza medicală cerută de avocații lui Remeș și Mureșan a sosit luni la instanță și specifica faptul că bolile de care suferă Ioan Avram Mureșan pot fi tratate în sistemul spitalului penitenciar. Apărătorii lui Mureșan au criticat expertiza medico-legală, reclamând că la aceasta nu a participat niciun expert-parte admis de judecători, astfel că nu respectă dispozițiile legale.
"Clientul meu a fost consultat la un dispensar și la camera de gardă, numai la Gara de Nord nu l-au dus. Nu așa se face o expertiză dispusă de instanța supremă", a spus avocatul lui Mureșan.
Judecătorii ÎCCJ au respins cererea de suspendare a procesului până la îmbunătățirea situației medicale a lui Ioan Avram Mureșan și au trecut la audierea fostului ministru al Agriculturii.
Acesta a spus că, deși dorește să fie audiat, starea de sănătate nu-i permite să dea o declarație completă iar stabilizarea sa din punct de vedere medical este necesară.
"Starea dumneavoastră de sănătate nu poate condiționa la nesfârșit judecarea cauzei. Este în interesul dumneavoastră să faceți o declarație, v-ați exprimat această dorință de la primul termen al judecării recursului", a afirmat președintele completului de judecată.
Mureșan a reluat faptul că declarațiile sale în aceste condiții pot fi incomplete și pot conține inadvertențe, iar pentru că este ultima sa apărare nu poate să-și asume acest risc.
Mureșan execută o pedeapsă de șapte ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri.
ÎCCJ a decis pe 14 februarie 2012 condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a foștilor miniștri ai Agriculturii Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan în dosarul "Caltaboșul".

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.