Home Actualitate Ultima schemă a Epopeii Voiculescu. Felix poate fi „încălțat” de Înalta Curte

Ultima schemă a Epopeii Voiculescu. Felix poate fi „încălțat” de Înalta Curte

DISTRIBUIŢI

După ce a fugit de ani de zile de Justiție ca dracul de tămâie, ieri Voiculescu a  oferit încă o probă de abjecție, folosind  aceeași manevră jenantă: și-a dat demisia din Parlament ca să-i ajungă dosarul înapoi la tribunal. Voiculescu îl plagiază pe Năstase,  doar că variantă à la Voiculescu a împușcatului în gât este demisia și iar demisia. O explicație simplă care ar da înțeles motivului pentru care Voiculescu nu folosește celebrul pistol  al lui Năstase este că acesta este atât de zgărie brânză că nu-și permite fular Burberry și atunci face circoteca la nivel național, ca să nu scoată bani din buzunar, deși numai în frauda ICA s-a ales cu niște milioane bune de euro, ca să mănâncă și gura lui o bucată de pâine cu unt.
Demisia lui Dan Voiculescu vine după ce judecătorii ICCJ au admis vineri solicitarea procurorilor DNA pentru preschimbarea termenului stabilit în Dosarul ICA, care era inițial prevăzut  pentru luna aprilie. Cum termenul a fost stabilit în data de 31 ianuarie, adică în trei zile,  Voiculescu a trebuit să se miște rapid. L-a trezit pe Antonescu și l-a adus iute la serviciu. Dacă își dă demisia un senator, trebuie să fie parafată de președintele Camerei și publicat în Monitorul Oficial. Crin trebuie să-i semneze rapid de tot actul de demisie iar apoi Monitorul Oficial trebuie să o publice, până la data fatidică.
Penalul își închipuie că va putea juca alba-neagra cu justiția la nesfârșit. Cu o zi înainte de ieșirea din Parlament și-a umectat terenul ducându-se la Realitatea Tv la o șuetă cu I.M. Ioniță, ginerele lui Sergiu Andon, amploaiatul său de mulți ani de zile. S-a dat oleacă victimă, a stuchit puțin către Ponta a mai lansat un balon de săpun și apoi s-a grăbit să-și scrie discursul de ieșire la rampa Parlamentului.
De fapt Voiculescu are motive să fie îngrijorat de reacțiile instituțiilor europene. De exemplu după raportul OSCE (Comitetul de securitate și cooperare europeană) care spune că grupul Intact a încălcat flagrant legea electorală a mass-mediei și că CNA nu a făcut treaba cum trebuie, șefia CNA pusă de USL a amendat Trustul Antenelor. Vor urma și alte măsuri de retorsiune. Ponta are motive serioase să încerce să facă frumos la Europa și coană Europa s-ar putea să vrea să-l ardă pe Voiculescu, care nu s-a rușinat la timp, ca Patriciu, rămas aproape falimentar acum.
?ê?£mecheria la care se gândește probabil Voiculescu este că acum își muta dosarul înapoi la TMB, după care iar candidează, câștiga, că are interlopii pe teren, apoi iar devine senator iar mai întârzie cu jurământul cât poate și apoi iar i se muta dosarul la ICCJ și încă tot așa de câteva ori și între timp se prescrie…și gata, iar a scăpat Varanul. Cam prin 2017-2018 ar interveni prescripția. Nu e foarte departe termenul. Evident,  puțin îi pasă lui de Senat, ca loc de muncă, el are nevoie doar de influența politică și mai ales de imunitate. În mandatul pe care l-a întrerupt, în perioada 19.12.2008 – 25.06.2012, prezența sa la vot nu a depășit nici măcar 21 la sută din ședințele Parlamentului. Recordul pupilului sau Crin Antonescu, de zero cu virgulă prezență la muncă, în Parlament, este greu însă  de bătut.

Încercarea de mătrășire a justiției se pedepsește…

Succesiunea faptelor (demisie-candidatura-demisie) și, mai ales, efectele lor (declinările succesive) constituie date ca inculpatul încearcă să se sustragă de la judecată, tinzând la împlinirea termenului de prescripție. Evident exista măsuri legale și Voiculescu chiar ar putea fi arestat, dacă tot renunța la imunitate, de praf în ochi. Oricine știe că imunitatea pentru parlamentari este valabilă doar în cazul arestării sau percheziției. Însă dacă Voiculescu tot a renunțat la imunitate chiar poate fi arestat. Iată ce zice CP despre încercările de sustragere de la judecată: „Art. 136 CPP. – În cauzele privitoare la infracțiuni pedepsite cu detențiune pe viață sau cu închisoare, pentru a se asigura buna desfășurare a procesului penal ori pentru a se împiedica sustragerea învinuitului sau inculpatului de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei, se poate lua față de acesta una dintre următoarele măsuri preventive:
d) arestarea preventivă.
Alegerea măsurii ce urmează a fi luată se face ținându-se seama de scopul acesteia, de gradul de pericol social al infracțiunii, de sănătatea, vârsta, antecedentele și alte situații privind persoană față de care se ia măsura.
Art. 148. – Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată dacă sunt întrunite condițiile prevăzute în art. 143 și există vreunul dintre următoarele cazuri:
a) ș…ț există date că va încerca să fugă sau să se sustragă în orice mod de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei;
f) inculpatul a săvârșit o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.„   

Principiul „cine poate mai mult poate și mai puțin“

Mai este și varianta foarte simplă că instanța să păstreze dosarul deoarece principial „cine poate mai mult poate și mai puțin„ iar dacă judecătorii de la ICCJ vor,  pot să decidă să păstreze dosarul deoarece au și competență și calitatea să păstreze dosarul. Un exemplu în acest sens este dosarul lui Gregorian Bivolaru, judecat în prezent la Înalta Curte. După ce magistrații de la Înalta Curte au anulat toate deciziile instanțelor anterioare au decis rejudecarea dosarului chiar la Curtea Supremă. Prin urmare, și în dosarul ICA magistrații pot decide păstrarea spre judecare a dosarului.  Oricum chiar dacă se întoarce la tribunal,   recursul tot la ICCJ se va judeca.
Scriu de ani de zile despre dosarele lui Voiculescu, Vântu, Patriciu, Năstase, despre nesfârșitele serii de amânări și tertipuri de tot felul. Am pariat pe Justiție și parțial am și câștigat. Cu excepția lui Patriciu care s-a rușinat la timp, restul nerușinaților și-au încasat-o.
Miza în cazul Voiculescu depășește cu mult tema justiției. Voiculescu este alături de Ilici unul dintre cele mai detestabile personaje politice, întruchiparea uslinosului abject și scârbavnic. Voiculescu este acum la final de bătălie și a ajuns să arunce în luptă ultimele forțe, cele mai nebănuite strategii pentru a scăpa de Justiție.
După ce a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a obține puterea. Puterea de a deține acest popor necondiționat! Un popor de sclavi înlănțuiți în lagărul sărăciei și utilizați ca masă de manevră electorală.

Telecomanda lui Voiculescu

Puterea să toată sta însă doar în ciomagul media, ceea ce de altfel s-a văzut cu claritate ieri, cu ocazia circotecii sale cu demisia. Corina Drăgotescu s-a chinuit să prezinte cazul în cheie pozitivă pentru Voiculescu, asemănându-l cu Traian Băsescu care ar fi făcut cândva ceva similar, cică. Ceva mai grețos cu greu se putea găsi,
Exact, dar exact când Ciuvică și restul comentatorilor de serviciu nu mai știau ce să îngaime pe tema Voiculescu, s-a întrerupt din regie discuția care patina și s-a introdus un mega breaking news cu „copiii înlănțuiți„ de la un spital din Buzău. Exact, dar exact în aceeași secundă și la Realitatea a început să ruleze aceeași știre. La două minute, și pe RTV a intrat aceeași temă, fiecare televiziune pretinzând că are imagini direct de la fața locului. În fapt copii nu erau prinși în lanțuri ci erau legați cu tifon să nu se scarpine și să-și facă răni. Toți comentatorii și analiștii posibili au fost realocați story-ului cu copilași… imediat după tema copilașilor înlănțuiți, a apărut tema copilașilor neliniștiți ai cuplului țigănesc Bănică – Marin, iar subiectul Voiculescu a trecut ca un fum, pa, pa, pa… iar mai încolo ca să facă rahatul praf s-a băgat în seamă și Udrea, uitând parcă că și pe ea s-ar putea să o aștepte ziua judecății.
Cineva deține o putere uriașă, deține o telecomandă universală care poate schimba instantaneu agenda publică, programele, temele absolut orice apare pe sticlă. Toate televiziunile sunt de fapt clone ale Antenelor lui Voiculescu – iar telecomanda, este o evidență clară acum, se afla la Voiculescu. În astfel de ocazii, rare ce-i drept,  se verifică teribilă putere de manipulare a Aparatului securistic folosit pe post de ciomag mediatic de Gașca Voiculescu – Ilici. Au tâmpit poporul cu televizorul.
Însă judecătorii de care se teme atât de tare Voiculescu au ceva scoala și au mai încălțat  câteva lichele de teapa sa. Cu gestul său de acum, în opinia mea, Voiculescu și-a semnat de fapt singur condamnarea.

George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.