ŞTIRILE ZILEI:
 
 
Guvernul pregătește concedieri în 15 companii energetice. Ponta se face că plouă Imprimare E-mail
Scris de Iulia Nueleanu   
Guvernul Ponta 2 va începe un un amplu program de concediere în 15 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare și reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018. Evident, despre aceste lucruri nu ne-au vorbit liderii USL în campania electorală, fiind prea preocupați atunci să promită marea cu sarea pentru a ajunge la putere. Odată ajunși la Palatul Victoria, miniștrii liberali și social-democrați au înlocuit paginile de promisiuni din programul de guvernare cu măsuri ce vizează creșteri de taxe și concedieri pe bandă rulantă. Documentul privind concedierile ample ce urmează să aibă loc în următorii 5 ani în sectorul energetic este deja redactat sub forma unei ordonanțe de urgență și urmează să fie adoptat de către executiv. Chestionat ieri în legătură cu acest proiect de ordonanță, premierul Victor Ponta s-a făcut că plouă. „Eu nu am văzut documentul. Nu cunosc acest lucru și o să-i întreb pe miniștri. Am văzut și eu știrea, este vorba până în 2018. Nu a fost prezentată în Guvern o asemenea strategie“, s-a apărat Ponta, simțind nepopularitatea unui asemenea subiect. Ulterior, tot la insistențele ziariștilor, Ponta a afirmat că Guvernul doar prelungește protecția angajaților din firme de stat adoptată în 2006 și nu va concedia personal, în condițiile în care ordonanța deja pregătită în acest sens prevede că Guvernul va aproba numărul de angajați care „urmează să fie disponibilizați în 2013-2018“. Ce-i drept, nu e prima dată când premierul USL citește documentele din doi în doi, doar paragrafele care-i convin.
Sistemul de protecție socială a angajaților din companii de stat incluse într-un proces de restructurare a fost reglementat în 2006 și extins ulterior, în 2009, dar nu fără motiv, ci deoarece Guvernul a pregătit atunci o nouă listă de concedieri, iar pentru acordarea plăților compensatorii era nevoie de un cadrul legal. Aceeași procedură va fi aplicată și de actualul Guvern printr-o ordonanță de urgență care prevede în mod clar că prin hotărâre a Guvernului vor fi stabilite societățile care pot efectua concedieri colective și numărul de salariați „ce urmează să fie disponibilizați“. Partea cu disponibilizații i-a scăpat la lectură lui Victor Ponta, care a reținut doar paragraful care vorbea despre protecția socială. El a susținut că Guvernul nu încearcă decât să păstreze în vigoare o reglementare din 2006, prelungită în 2009. Corect, Numai că aceeași regle­mentare vorbește și de disponibilizări, la pachet cu măsurile sociale luate pentru cei concediați.

Lista „neagră“

În nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență se arată că prin Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020 și acordurile de înțelegere cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană , Guvernul s-a obligat să rezolve deficiențele constatate la unele întreprinderi de stat prin măsuri care să conducă la restructurarea economico-financiară a acestora și la eliminarea pierderilor și eficientizarea pe termen lung a activității, în baza cărora se derulează sau se vor derula programe de restructurare a companiilor de stat aflate sub autoritatea Ministerului Economiei.
„Analizele economico-financiare efectuate la nivelul fiecărei com­panii/societăți naționale și societăți comerciale din industria miniera, rezultat al reevaluării fiecărei strategii de dezvol­tare, au conturat perimetrele miniere de perspectivă, precum și cele ce urmează a fi închise. Drept urmare, fiecare operator economic va întocmi un program de restructurare prin care va stabili numărul de salariați ce urmează a fi disponibilizați în perioada 2013-2018 și care vor beneficia de prevederile Ordonanței de urgență privind protecția socială acordată persoanelor disponi­bilizate prin con­cedieri colective. Scopul prezentei ordo­nanțe de urgență constă în reorganizarea activității societăților comerciale și, de asemenea, a unui preț competitiv al energiei electrice și termice, care presupune disponibili­zarea unui număr de salariați care vor beneficia de preve­derile sale“, se arată în document.
Ministerul Economiei a prezentat public proiectul de ordonanță care prevede începerea unui program de concediere în companii de stat din sectorul energetic, program care va fi aplicat din acest an și până în 2018, eliminând SN Cărbunelui Ploiești de pe lista unităților care vor efectua disponibilizări.
Lista prezentată miercuri după-amiaza de minister conține 15 companii care au/vor avea programe de restruc­turare sau reorganizare aprobate până în anul 2018, fără ca Societatea Națională a Cărbunelui Ploiești să mai figureze pe listă, deși inițial era și ea inclusă în documentul prezentat de Mediafax. Pe aceeași listă apar în continuare Complexul Energetic Hunedoara, Societatea Națională de Închidere Conservare Mine Valea Jiului, Compania Națională a Uraniului, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională a Sării, Societatea Națională a Huilei Petroșani, Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta-Turnu Severin, Compania Nationala a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva, cu filialele sale, Cuprumin Abrud, Băița Ștei, Termoelectrica, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Galați, Electro­centrale București, Electrica, cu filialele sale, și Transelectrica, de asemenea cu filialele sale.
În document este introdusă și o listă a companiilor care pot angaja salariați concediați colectiv, dar numai la activități de conservare, închidere, ecologizare și monitorizare post închidere a minelor. Pe această listă figurează Minvest Deva, Societatea Națională de Închidere Mine Valea Jiului, Remin Baia Mare, cu filialele sale, Compania Națională a Uraniului București, Societatea Națională a Cărbunelui Ploiești, cu filialele sale, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională a Sării București, Cuprun Min Abrud, Băița Ștei.
Persoanele concediate vor primi indemnizație de șomaj, venit lunar de completare și plăți compensatorii acordate în conformitate cu prevederile contractelor de muncă aplicabile la nivelul fiecărei societăți. Venitul lunar de completare se stabilește odată cu indemnizația de șomaj și este egal cu diferența dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Național de Statistică, și nivelul indemnizației de șomaj.

Plățile compensatorii, date pe sprânceană

Pot beneficia de plăți compensatorii numai persoanele care au încheiat contracte individuale de muncă pe durata nedeterminată cu cel puțin 36 luni înainte de data concedierii. Beneficiază de protecție socială și persoanele care au fost preluate prin protocol de alte societăți dacă au încheiat contracte individuale de muncă pe durata nedeterminată cu societățile de la care au fost preluate, în perioada prevăzută, și cele care au fost preluate de societățile rezultate în urma divizării sau a altor forme de reorganizare a societăților, dar din nou dacă au încheiat contracte individuale de muncă pe durata nedeter­minată cu societățile supuse divizării sau altor forme de reorganizare în perioada prevăzută.
Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat, în funcție de vechimea în muncă a persoanelor concediate în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, respectiv pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 -10 ani, pe 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 și 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 și 25 de ani, și pe 24 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă de peste 25 de ani.
Nu pot beneficia persoanele care au mai primit plăți compensatorii acordate urmare a unui plan de concediere colectivă, indiferent de actul normativ prin care a fost reglementată concedierea colectivă.

Vosganian: Nu a existat an fără concedieri în sectorul de stat, să nu credeți că 2013 va fi diferit
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, la Guvern, că este autorizat să declare doar că Executivul nu va efectua „disponibilizări ample“ de personal în companii de stat, dar că din 1990 nu a existat vreun an fără concedieri și nu vrea să se creadă că 2013 „va fi diferit“.
El a arătat că proiectul pregătit prelungește o serie de termene aprobate în 2006 și extinse ulterior, în 2009, pentru protecția socială a angajaților disponibilizați.
Întrebat de jurnaliști de ce, din punct de vedere logic, de ce era nevoie de o astfel de ordonanță de urgență dacă Guvernul nu are de gând să concedieze angajați din companiile de stat, ministrul a afirmat: „Dacă eu vin în fața dumneavoastră, având un patrimoniu salarial de sute de mii de persoane, să vă spun că nu dorim să concediem pe nimeni până în 2018, m-ați crede ? Dacă eu am să vă răspund că nu am de gând, din punct de vedere logic m-ați crede ? Eu spun că viața economică este într-o continuă evoluție și că avem câteva exemple concrete, care țin de restructurarea domeniului minier, unde există câteva mine care urmează să disponibilizeze“.
Întrebat de ce expresia din textul ordonanței este, la modul categoric, „angajații ce urmează să fie disponibilizați“ și nu „care pot fi disponibilizați“, Vosganian a spus că el crede că într-un text de lege care se respectă „indicativul prezent“ este formula cea mai lămuritoare în a preciza limitele unui act normativ.
„Nu aș vrea să se creadă din faptul că acest text spune «persoanele care vor fi disponibilizate» că toate persoanele care lucrează în acest domeniu simt asupra lor pericolul disponibilizării“, a adăugat Vosganian.

Iulia Nueleanu

Alte articole scrise de acelaşi autor:


 
Arhiva 2013