Vineri 25 aprilie 2014
 
ŞTIRILE ZILEI:
 
 
Închideri Imprimare E-mail
Scris de Tia Şerbănescu   
Cod portocaliu de ninsori și viscol în jumătate de țară. Se guvernează în condiții de iarnă, cu vizibilitate extrem de redusă. Nu se vede nimic. Grupul de criză organizată  format la MAI sub conducerea vicepremierului Oprea, a fost destructurat de autoritați - care nu și-au dat seama când trebuie inchise autostrăzile așa că le-au deschis și închis la întimplare permițând impru­denților să se troienească. Premierul  a apărut lângă Oprea pentru a transmite „mesaje foarte clare“ despre situația confuză.

Toată lumea e în dis­pozitiv, să fie foarte clar, poliția are toată autoritatea din partea mea de a opri circulația,  e un efort colec­tiv, la parametrii maximi iar cumătrul Oprea l-a îngânat: „am un mesaj foarte clar pentru cetățeni să nu plece de-acasă, de aici nu pleacă nimeni în frunte cu mine, cine nu e prezent la datorie, pleacă acasă: Păi, e deja acasă dacă nu e prezent. Dna Rovana Plumb a pre­cizat cum funcționaeză dispozitivul: „când bate vân­tul transversal, se închi­de drumul“.
Vântul a bătut trans­versal peste tot așa că A1, A2, A3 (Autostrăzile, nu Antenele) au fost închise după ezitări în care nu se știa de unde bate vântul. C-așa-i în politică. După ce-a recunoscut eșecul inter­venției în Apuseni, pr­emierul a primit felicitări de la PSD care i-a lăudat „promtitudinea“. Cum șeful PSD e chiar dl. Ponta rezultă că s-a felicitat singur pentru eșecul din care șeful IGSU, Burlui, a demisionat scoțând dife­rențele în relief: „Așa cum iarna nu-i ca vara, la munte nu-i ca la câmpie“. Uite este că și-a dat seama și Burlui, cu mintea cocoșului, că-i greu la deal și rău la vale. Și cumplit în Capitală - unde primarul Oprescu n-a dat cu sare ca să nu strice gustul zăpezii.
În timpul viscolului, când vântul bătea trans­versal, dna Plumb împreună cu dnii Arafat și Sandu s-au adăpostit la A3 (Antena, nu Autostrada) și la Ghiță TV unde li s-a oferit ceai cald și pături. Citind transversal raportul MCV pe Justiție, despre care dl Boc a zis „că-i o moțiune de cenzură la adresa guvernului“, dl Ponta l-a înțeles ca o felicitare pentru „progresele importante“ - realizate însă exact de instituțiile (ANI, DNA, ICCJ, CCR) împo­triva cărora luptă USL în mod constant. Acum le-a confiscat și felicitările! Singura noutate a visolului din acest an ar fi că n-am mai auzit exasperantul cli­șeu cu „Generalul Iarnă“ S-a considerat că generalul Oprea e suficient: „Nimeni nu doarme, toți sunt plecați în zona de competență“. Unde? Căci zona lor de competență n-a fost desco­perită. Din pudoare.

Alte articole scrise de acelaşi autor:


 
Arhiva 2014