Vineri 25 aprilie 2014
 
ŞTIRILE ZILEI:
 
 
Fostul consilier al lui ”Ăla Micu” judecat pentru corupție Imprimare E-mail
Scris de Mihai Niculescu   
Fostul consilier al ministrului agriculturii, conservatorul Daniel Constantin, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Daniel Marin Bran ar fi acceptat primirea sumei de 400.000 de euro de la un fost vicepreședinte al Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, pentru a interveni la DNA Oradea în vederea soluționării favorabile a unui dosar. Daniel Bran va fi judecat la tribunalul București.
Potrivit rechizitoriului, pe 6 septembrie 2013, Bran a acceptat promisiunea remiterii unei sume de 400.000 euro de către un denunțător pe care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unui magistrat din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea, pentru a-l determina pe acesta să dispună scoaterea de sub urmărire penală a denunțătorului. Denunțătorul este, potrivit unor surse judiciare, fostul vicepreședinte al ANRP Dumitru Cătălin.
"În perioada 23 iulie 2012 - 11 septembrie 2013, denunțătorul a ocupat o funcție de conducere în cadrul ANRP, fiind coleg de partid cu inculpatul Bran Daniel Marin, pe care l-a și cunoscut cu ocazia unor ședințe, acesta din urmă fiind consilier «de fapt» al președintelui partidului", a arătat DNA.
Potrivit sursei citate, în toamna anului 2012, Bran s-ar fi deplasat la biroul denunțătorului, situat în București, ocazie cu care i-ar fi relatat că are nevoie de sprijin într-un dosar de restituire a unui imobil obținut în baza unei hotărâri judecătorești. Potrivit relatărilor denunțătorului, întrucât la acel moment activitatea ANRP era suspendată, recomandarea pe care i-a adresat-o lui Bran a fost de a solicita ajutorul unei case de avocatură, lucru care s-a și întâmplat ulterior.
"Ulterior, în 6 septembrie 2013, inculpatul Bran Daniel Marin și denunțătorul s-ar fi întâlnit în municipiul București, subiectul discuției fiind în esență găsirea unei modalități de «rezolvare a problemei penale a denunțătorului». Pe parcursul acestei discuții, inculpatul Bran Daniel Marin, în mod constant, și-ar fi asumat rolul de intermediar în presupusa relație denunțător - procuror, acceptând totodată promisiunea sumei de 400.000 de euro", arată DNA. Omul de afaceri sătmărean Daniel Bran, administrator al unei firme de construcții, a fost arestat în decembrie anul trecut, iar în prezent este cercetat de DNA Oradea în stare de libertate, pentru trafic de influență și spălare de bani, într-un alt dosar.

Mihai Niculescu

Alte articole scrise de acelaşi autor:


 
Arhiva 2014