Home Actualitate Pompierii nu se lasă, dau cu Arafat de pământ: „Noi suntem Orlando...

Pompierii nu se lasă, dau cu Arafat de pământ: „Noi suntem Orlando Șchiopu”

DISTRIBUIŢI

Trei oameni au fost demiși săptămâna asta la ISU. Printre ei se află și locotenent-colonelul Orlando Șchiopu, prim-adjunct al inspectorului-șef al ISU București-Ilfov. „Conform fișei postului, primul adjunct al unui inspector șef are în sarcină gestionarea problemelor din sectorul OPERATIV. Adică, în responsabilitatea lui cade tot ce ține de pompierii care intervin în situații de urgență, pregătirea lor, operativitatea lor, modul de îndeplinire a misiunilor etc. Soluționarea petițiilor cu subiect pe linie de prevenire a incendiilor NU intră în sarcina lui”, scrie www.agendapompierului.ro Pompierii s-au revoltat încă de la ședința de joi pentru demiterea lui Șchiopu dar șeful IGSU și cu Arafat au rămas de neînduplecat pentru ca ei să rămână pe funcții.
Acum, cei care îl cunosc, îi cunosc activitatea și DEVOTAMENTUL cu care își exercită meseria, sunt și rămân mândri de POMPIERUL Orlando Șchiopu. Cred în el, și cred cu tărie că Arma Pompierilor are nevoie de mulți oameni ca el. Pompierii spun că Șchiopu se băga primul în flăcări și opera cot la cot cu ei când era pe tură. Șchiopu este și unul dintre pompierii care au acționat la Colectiv. Lucrează de 23 de ani în sistem și a salvat mii de vieți. El nu e un om de birou spun pompierii. Cel mai tare i-a supărat pe pompieri faptul că Arafat a spus că el a mințit pentru că a fost mințit la rândul lui fără să nominalizeze de către cine. Tot pompierii sunt supărați că Arafat i-a spus minciuni lui Cioloș și acesta, bazându-se pe spusele lui a cerut ca Șchiopu să fie dat afară din SISTEM, nu doar din conducere. „Se cer lămurite câteva aspecte: conform Legii 80/1995, art. 89 cadrele militare în activitate din Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază se pun la dispoziție când sunt trimise în judecată sau sunt judecate de către instanțele judecătorești în stare de libertate pentru fapte în legătură cu exercitarea atribuțiilor funcțiilor în care sunt încadrate. Nu este cazul celor trei. Oamenii aceștia au ocupat funcțiile pe care le dețin PRIN CONCURS. Deci, nefiind NUMIȚI, nu pot fi DEMIȘI. În plus, indiferent de ce s-ar fi făcut vinovați, Guță, Șchiopu și Aldoiu beneficiau până la finalizarea cercetărilor de PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE. Un principiu elementar de drept, o cutumă legală în toate statele civilizate. Nu e cazul României?” mai scrie  www.agendapompierului.ro
Și astfel pompierii au decretat: „noi suntem Orlando Șchiopu”.

Pompierii cu care am vorbit s-au declarat indignați de tupeul lui Arafat: „el conduce ISU de doi ani. Habar n-are ce înseamnă să fii pompier! Se laudă că a făcut, că a dres! Poate a făcut la ambulanțe dar pompierii sting incendii dinainte de-a veni el în România!” Un altul spune: „se poartă de parcă el ne-a inventat! Să plece!”.
„Eu ştiu să sting incendii… Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înţeleg că trebuie dat un exemplu şi vinovaţii să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. M-am trezit şi în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale şi masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Ştiţi, mănuşile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în braţe, că-i zgâriau. Am renunţat la ele. Asta-i meseria mea. Dacă am greşit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soţia şi copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascaţii la DNA?”, este mesajul pompierului Orlando Şchiopu transmis pentru Romania TV.
Și soția lui Orlando Șchiopu a transmis câteva cuvinte: „Mândră că sunt soţia Lt. col. ŞCHIOPU ORLANDO CĂTĂLIN!!!

Mândră că sunt soţia celui care şi-a sacrificat viaţa, familia, fraţii şi surorile, părinţii, rudele, prietenii pentru a fi POMPIER!

Mândră de cel care spune Îmi e dor de un foc mare!, fiindcă este în primul rând pompier.

Mândră de cel care ajunge acasă mirosind a fum de la incendii!!

Mândră de cel care îşi riscă viaţa fără asigurare!

Mândră de cel căruia i-am spălat prezantele de sângele lui şi al altor oameni!

Mândră de cel căruia i-au pupat oamenii bocancii şi mâna fiindcă i-a salvat!

MÂNDRĂ DE OMUL CARE CREDE ÎN MESERIA DE POMPIER ŞI ATÂT!”

Raed Arafat a transmis doar că nu demisionează! Arafate, nici nu știi cât de mic începi să fii!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.