Acasă Actualitate Fără mega-moschee și falși refugiați – Conferința Uniunii musulmane, invitați Cătălin Berenghi...

Fără mega-moschee și falși refugiați – Conferința Uniunii musulmane, invitați Cătălin Berenghi și Călin Mărincuș

DISTRIBUIȚI

Fără mega-moschee și falși refugiați a fost tema conferinței desfășurată miercuri la Constanța și moderată de jurnalistul Codruț Burdujan. Conferința cu tema principală  „ fără mega-moschee și falși refugiați ” a fost organizată de Grupul civic de opinie și inițiativă pentru Uniunea Musulmană din România și i-a avut ca invitați pe activiștii Cătălin Ioan Berenghi și Călin Mărincuș. Temele conferinței au fost politica excesiv de tolerantă a autorităților române cu valurile de imigranți dar complet indiferentă față de românii ce trăiesc în afara țării, opoziția românilor față de construirea mega-moscheii precum și o analiză a muftiatului cultului musulman din România făcută de un teolog musulman și de doi activiști civici provenind din comunitatea islamică.

Conferința „ fără mega-moschee și falși refugiați ”a fost deschisă de Ali Ibraim, un contestatar al muftiului Iusuf Muraat care l-a acuzat pe liderul comunității musulmane că este responsabil de dezastrul cimitirelor musulmane din Dobrogea.

„În Dobrogea sunt peste 30 de cimitire abandonate la ora actuală şi 10 moschei aflate în paragină. Există o moschee în care trăiesc porci. Este inadmisibil, în religia noastră nu se consumă carne de porc, iar prin grija acestui Muftiu geamiile noastre au fost transformate în cocină de porci. (…) Onorariile de avocatură (pentru reprezentarea în cazul dosarului geamiei Hunchiar – n.r.) din ceea ce deținem noi se rezumă la 26.500 EUR, care au fost plătite ca titlu de onorariu avocațial. Și în acest caz, tot muftiul a fost cel care a provocat acest incident! Trecând peste asta, sunt și alte cazuri în care muftiul, în colaborare cu o ONG din Turcia, a dotat 50 de geamii din Dobrogea, iar nici o geamie nu are acte de proveniență sau certificat de calitate pentru lucrările care au fost executate. Mă refer expres la dotarea geamiilor cu încălzire prin pardoseală. O altă problemă este monopolul cărnii de sacrificiu. În fiecare an, cu ocazia Kurban Bairam, la ferma domnului muftiu de la Poarta Albă, vin zeci de tiruri de animale care se sacrifică în condiții improprii, fără ca autoritățile să poată controla acest delict. Mă refer la achiziția acestor animale, la autorizațiile fitosanitare, ținând cont că aceste animale sunt distribuite populației. O altă problemă este ilegalitatea – cum a ajuns să dețină o așa funcție: șefia musulmanilor din România! Avem dovezi cum că a fost falsificat statutul cultului musulman printr-un act adițional! Pentru a falsifica statutul unui cult recunoscut de statul român a fost nevoie de două semnături, printre care a celui care trebuia să candideze la această funcție și, ca o anomalie, în acel act adițional lipsește semnătura muftiului care ocupa această funcție la data respectivă! Problema moralității acestui muftiu: și-a abanonat familia, cu care are doi copii, o soție de aceeași religie cu dânsul și, în prezent, trăiește în concubinaj cu o creștină, căruia i-a dăruit un copil, realizat în perioada când încă mai era cu soția și cei doi copii. (…), a spus Ali Ibraim.
Un alt participant la conferinţa de presă cu tema „ fără mega-moschee și falși refugiați ”, Nerdin Bari, teolog musulman, a explicat că refugiații trebuie ajutați în țările din care provin și nu să fie primiți în Europa pentru că nu se pot delimita teroriștii de neteroriști. Teologul se opune construirii mega-moscheii pentru că astfel s-ar închide toate micile moschei din București unde merg musulmani care vorbesc arabă, turcă sau română și aceștia nu vor putea fi toți adunați la aceleași rugăciuni iar o mega-moschee nu va reuși să cuprindă musulmanii care se roagă astăzi pe stadionul Dinamo.
Călin Mărincuș a povestit despre un fost om de afaceri din Turda, Daniel Cinipariu, „un escroc și un țepar” care la un moment dat a primit o bătaie soră cu moartea pentru că nenorocise mai mulți oameni din oraș și acesta a plecat în județul Neamț, la Rediu, unde împreună cu soția au devenit musulmani și au construit o moschee pentru ei doi și încă un membru, cu acceptul muftiatului.
Cei doi activiști au reiterat opoziția lor față de construirea unei mega-moschei în Capitală și față de valuri de refugiați.
Cătălin Berenghi a subliniat faptul că în acest moment comunitățile creștine și musulmane trăiesc în armonie și că dorește să rămânem așa. Berenghi a mai explicat că în Arabia Saudită există o tabără cu 4 milioane de locuri pentru refugiați și că aceștia trebuie să rămână în Orient și nu să li se permită să invadeze Occidentul. Berenghi a explicat din nou cum România a devenit o rută alternativă pentru refugiați.

Filmul integral al conferinței în puteți viziona AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.