Home Dezvăluiri Cum l-a despăgubit Alina Bica pentru terenul de sub DORALY chiar pe...

Cum l-a despăgubit Alina Bica pentru terenul de sub DORALY chiar pe patronul DORALY

DISTRIBUIŢI

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, arestată preventiv pentru crearea unui prejudiciu adus statului român comparabil cu cel al lui Dan Voiculescu, a fost membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP până în 26 mai 2011 când a participat la ultima ședință în această calitate. Ședința s-a desfășurat în aceeași componența a Comisiei ca și în cazul lui Gheorghe Stelian: DIACOMATU SERGIU IONUȚ, BICA ALINA MIHAELA, ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA, BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, MARKO ATTILA-GABOR, TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, VASILESCU OANA și CRINUȚA DUMITREAN.

Cunoscut în branșă ca SERGIU „UDREA”, Diacomatu a mai fost artizanul unei retrocedări ilegale apropiatului grupării Udrea-Cocoș, separat de dna Bica.

CITEȘTE ȘI GHEORGHE STELIAN A MAI PRIMIT ILEGAL ÎNCĂ 52 MILIOANE DE EURO 

În această ultimă ședință procurorul Alina Bica împreună cu Sergiu „Udrea” & Comp. au stabilit pentru oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu și Mihai Rotaru o despăgubire de 35.452.200 lei pentru 9 hectare de teren în Afumați, pe Șoseaua București-Urziceni. Prețul terenului a fost evaluat la 98 EURO metrul pătrat deși site-urile de imobiliare arată pentru anul 2011 prețuri între 10 și 60 EURO metrul pătrat în zona respectivă. Suma a fost convertită în acțiuni la Fondul Proprietatea astfel: Iaciu 26 milioane de acțiuni și Rotaru 39 milioane acțiuni. Azi, acțiunile respective valorează aproximativ 55 milioane de lei adică în doar trei ani acestea au făcut un profit de 57%, aproape 20% pe an. Excepțională investiție.

Problema apare abia la localizarea terenului care „nu a putut fi retrocedat în natură”, acesta fiind motivul pentru care s-au acordat acțiunile la Fondul Proprietatea. Terenul respectiv se află sub expomarketul DORALY care se întinde pe o suprafață de 227160 mp (22,716 ha) după cum reiese de pe pagina complexului. De pe aceeași pagină aflăm că „afacerea a pornit de la ideea omului de afaceri, Gheorghe Iaciu”, „fiind evaluata in anul 2014 la suma de 89 milioane de euro” și că până azi, „compania a finalizat mai multe proiecte stabilite pe terenul de 23,70 ha din Afumati”.

Astfel, Iaciu a rămas și cu terenul pe care tronează DORALY-ul și cu despăgubirea încasată de la statul român, acordată cu mărinimie de membrii Comisiei ANRP care ori erau deosebit de proști și nu au sesizat „ingineria”, ori n-a contat chiar dacă au sesizat-o.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.