DISTRIBUIȚI

Una din cele mai apreciate Universități din România, cea de Medicină și Farmacie, Carol Davila din București a ajuns într-o situație de neconceput în urmă cu 30 de ani când admiterea era una dintre cele mai dificile din țară iar cine spunea că e student la Medicină stârnea măcar o privire admirativă. Acum am ajuns să descoperim cu stupoare că examenul de admitere din iulie 2015 a stat sub spectrul falsului în acte publice. Astfel, rectorul în funcție, Ioanel Sinescu, prorectorul Ecaterina Ionescu, secretarul șef Aurora Prunescu precum și de cineva de la serviciul juridic (semnătura pentru) au semnat două decizii cu același număr, având conținut diferit. Deciziile au fost prezentate de jurnalista Simona Vlădica pe contul său de facebook.

Deciziile care poartă numărul 17510/24,06,2015 reprezintă desemnarea membrilor Comisiei De Admitere și diferă ca și conținut, în sensul că într-o decizie la poziția 6 este trecut prof.univ.dr. Armean Petru iar în cealaltă prof.univ.dr. Stoicescu Silvia Maria. Întrebarea care se pune este până la urmă care dintre cele două decizii s-a pus în practică, 17510 sau 17510?

Aceeași situație se întâlnește și la decizia prin care s-au înființat Comisiile Tehnice, 17512 din 24,06,2015: într-o variantă la punctul 2 – Facultatea de Medicină Dentară apare dr. Popescu Manuela în comisie iar la punctul 4 – Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali pe prima poziție este trecut Conf. Univ. dr. Chivu Răzvan Daniel. În cealaltă variantă, având același număr, dr. Popescu Manuela e mutată de la punctul 2 la punctul 4 și dr. Chivu dispare.

Și aici apare întrebarea care din cele două decizii s-a respectat? Și de ce, dacă au apărut modificări chiar în ziua aceea, nu s-au emis decizii cu noua componență a comisiilor cu un număr succesiv? Sau de fapt ele au fost schimbate la o dată ulterioară și antedatate? Te cuprinde groaza când te gîndești la ce expun acești inconștienți universitatea. Oamenii aceștia super ocupați care sunt și profesori universitari, și medici, și șefi de secție, și lucrează și la proiecte din fonduri europene, și îndeplinesc și funcții administrative la facultate pot cădea extraordinar de ușor pradă propriei neatenții, a oboselii, a celor din jur care le bagă hârtii sub nas la semnat iar consecințele pot fi devastatoare. Acum dacă cineva se trezește să conteste examenul? Pe unde scot cămașa Sinescu & comp? În ce scandal bagă Universitatea pe care o conduc?
Este inexplicabil felul în care se agață de scaune și de funcții, vrând parcă să le ocupe ei pe toate, să nu avanseze cumva vreunul mai tânăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.