DISTRIBUIȚI
adp sectorul 1 alin vieru

În anul 2017 relatam în ziarul Curentul cum șefa serviciului juridic din ADP Sectorul 1, Anca Maria Gagu, 41 de ani, pupila lui Dan Tudorache, poreclită de subalterni „Iubi”, plantată încă de la începutul anilor 2000 în diverse funcții publice, declara că a împrumutat cu sume de bani, ca persoană fizică, cele mai mari bănci din România: BCR, BT și Credit Europe Bank. Puteți vizualiza pe site-ul ANI declarația ei de avere dată sub sancțiunea penală a faptei de fals și uz de fals. Desigur că Gagu, care a absolvit cu greu, în 6 ani, Universitatea Hyperion unde până și Daniela Crudu avea numai note de 10, nu a împrumutat marile bănci cu vreun ban în nume personal, așa cum declara pe propria răspundere, ci pur și simplu femeia nu înțelegea cum se completează declarațiile de avere. Abia după apariția articolului nostru, Gagu a înțeles cum se completează declarația, dovadă fiind declarațiile sale următoare. Citește aici cum i-a stricat „Iubi” aranjamentul de cununie șefului ei Alin Vieru, Directorul General al ADP Sector 1.

Un an mai târziu, pe 7 martie 2018, dezvăluiam citând surse bine informate că Iubi și Alin Vieru, șeful ADP SECTOR 1, au fost săltați de DNA alături de alte patru persoane, pentru comisioanele cerute de la oamenii de afaceri care încheiau contracte cu ADP Sectorul 1.
Alin-Nicolae Stoian, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic a recunoscut imediat că, pus de Vieru, cerea 10% din contracte și a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

„Iubi” și consilierul local PSD, fost PNL, Chirvasă Viorel-Daniel, audiați fiind ca martori în cazul unui contract de prestări servicii în valoare 18.000.000 lei la care mita cerută era de 1.804.800 lei, Gagu și Chirvasă au mințit în declarații, afirmațiile lor fiind „în contradicție vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.”

Pe 12 martie 2018, DNA trimitea în judecată tripleta infracțională Vieru, Gagu și Chirvasă.

După trei ani și jumătate și 29 de termene desfășurate la Tribunalul București, judecătorii au rămas în pronunțare pentru data de 26 noiembrie 2021.

În 2017 Tudorache transmitea subalternilor să nu mai ia mită o perioadă

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA prin care directorul general al Administraţiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru a fost trimis în judecată reiese că acesta i-a spus subalternului său Alin-Nicolae Stoian, în august 2017, că primarul sectorului 1 i-ar fi cerut ca nici el şi nici subordonaţii să nu mai ia mită „o perioadă”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

„Inculpatul Vieru Alin i-a cerut complicelui să îi transmită lui (…) că nu vrea ca acesta să le mai dea nimic deoarece primarul sectorului 1 (şefu’) ar fi cerut ca inculpatul şi angajaţii din subordinea sa să nu mai ia mită o perioadă. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Vieru Alin şi-a atenţionat complicele să aibă grijă cu (…) când îi va comunica această deciziei, în sensul ca ultimul să nu înregistreze convorbirea”, se arată în rechizitoriu.

Mesajul a fost transmis de Alin-Nicolae Stoian pe 21 august 2017, când s-a întâlnit cu reprezentantul asocierii de firme în curtea ADP sector 1 şi a primit suma de 6.800 de lei, bani care urmau să ajungă la Alin Vieru.

„Abia cu această ocazie şi după primirea banilor, funcţionarul a anunţat (…) că aceasta ar fi fost ‘ultima dată’, întrucât i-a spus inculpatul Vieru Alin că „şefu’ mare” i-ar fi comunicat să nu mai ia mită timp de câteva luni, ‘până se liniştesc apele’, iar acest refuz viitor nu are legătură cu cuantumul sumei pe care o primise”, se precizează în rechizitoriu.

În 2021, noul primar Clotilde Armand îi suspenda din funcție pe Vieru și pe Iubi

După preluarea funcției de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand i-a suspendat din funcție pe Vieru și Gagu dar aceștia au intrat imediat în concediu medical, dar primarul a anunțat că va verifica adeverințele de concediu medical. Detalii AICI.

„Nemulțumit că Clotilde Armand a dezvăluit public neregulile din achizițiile publice și managementul defectuos de la ADP Sector 1, solicitându-i demisia, Alin Vieru a început hărțuirea în instanță, și a deschis, în civil, un proces în care-i cerea daune morale de 50.000 de euro și ștergerea a 11 postări pe Facebook. Trei instanțe au respins ca neintemeiate cererile lui Alin Vieru (Judecătoria Sectorului 1- 30 octombrie 2018, Tribunalul București – 28 octombrie 2019 și Curtea de Apel București- 8 septembrie 2021). În plus, Alin Vieru trebuie să plătească cheltuieli de judecată a respins acțiunile intentate împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de către Alin Vieru, fostul șef al Administrației Domeniului Public.”, explica în urmă cu două luni, jurnalistul Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Dacă va fi găsit vinovat, lui Vieru îi va fi confiscată întreaga sumă de 1.804.800 de lei deși el nu apucase să încaseze decât o mică parte. Fie primit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.