Acasă Actualitate Amenzile uriașe date în timpul stării de urgență sunt neconstituționale

Amenzile uriașe date în timpul stării de urgență sunt neconstituționale

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului împotriva ordonanței de urgență care instituie amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea izolării și a restricțiilro de circulație.
Acestea au fost instituite prin OUG 36/2020 de guvernul ORBAN.

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat marți, la Digi24, că românii amendați pentru încălcarea restricțiilor din starea de urgență nu-și pot recupera banii dacă au apucat să plătească amenda și au ieșit din termenul de contestare a amenzii. Precizările fostului șef CCR vin după ce judecătorii Curții Constituționale au decis marți că sunt neconstituționale amenzile date pentru încălcarea regulilor din starea de urgență.

1 COMENTARIU

  1. Și cu ce mă încălzește? Oricum ar fi fost anulate de instanta daca erau aplicate abuziv! Personal, mă simt ca o fraiera! De ce-oi fi respectat legea? Nu mă afectau amenzile cu nimic că nu am fost amendată! In plus, nimeni nu vorbește de cealaltă decizie, de menținere a pensiilor nesimțite pe care le plătim noi din buzunarul nostru! Astea -s adevăratele amenzi uriașe, date întregului popor roman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.