Home Actualitate Ministrul Sănătății a decis eliberarea din funcție a consilierului Benoni Țiganiuc

Ministrul Sănătății a decis eliberarea din funcție a consilierului Benoni Țiganiuc

DISTRIBUIŢI

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a decis eliberarea domnului Benoni Țiganiuc  din funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, ca urmare a afirmațiilor domnului consilier după întâlnirea cu medicii participanți la concursul de rezidențiat de joi, 10 decembrie, anunță MS într-un comunicat de presă.

Ziarul Curentul a publicat astăzi înregistrarea audio a consilierului care le spunea medicilor că nu înțelege patriotismul lor de a munci în țară, că știu o limbă străină și ar face bine să-și vadă  interesul și să plece să muncească afară. ÎNREGISTRAREA AUDIO AICI.

„Această întâlnire a avut loc la solicitarea medicilor care au obținut punctaj de promovare la concursul de rezidențiat și nu au  ocupat loc/post din cauza epuizării acestora.

  Ministerul Sănătății se delimitează de afirmațiile făcute de consilierul Benoni Țiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și reprezentanții medicilor.Conducerea ministerului Sănătății a aflat de afirmațiile domnului consilier din mass-media.

   „Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătății a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluții pentru stoparea fenomenului migrației medicilor și asigurarea personalului medical necesar în unitățile sanitare publice„, a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății.” se mai arată în comunicat.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.