Acasă Actualitate Baconschi dixit: urmează Hayssam, cu stația pe partea dreaptă a arestului din...

Baconschi dixit: urmează Hayssam, cu stația pe partea dreaptă a arestului din Rahova

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu a afirmat, anul trecut, că este preocupat de recuperarea și aducerea în țară a celor doi fugari celebri, Nicolae Popa și Omar Hayssam, primul fiind locotenent al lui Vîntu, iar al doilea protejat al PSD. „Este un caz excepțional în care statul este tras pe sfoară, condamnă un om care a păgubit 350 de mii de familii și el pleacă din țară. Tot mandatul am avut în atenție recuperarea lui Nicolae Popa, cum am și recuperarea lui Omar Hayssam, și pot să vă garantez că Omar Hayssam va sfårși prin a face pușcărie în Romånia. Cred că puțini sunt interesați de Nicolae Popa dar pentru statul romån este foarte importantă recuperarea lui. Trebuie să aflăm cine l-a sprijinit să plece și cine l-a finanțat de cånd a plecat și pånă acum, pentru că nu a trăit cu aer“. Cum se știe deja, declarația referitoare la recuperarea lui Nicolae Popa și la identificarea „întreținătorului“ său ilegal (Sorin Ovidiu Vîntu) a fost confirmată integral luna trecută. Aducerea în țară a infractorului Popa e acum doar o chestiune de zile, după ce președintele indonezian a semnat deja, pe 25 august, decretul de extrădare al acestuia, iar o nouă cerere de extrădare a fost trimisă la Jakarta luna trecută. În paralel, autoritățile romåne au făcut pași importanți și pentru recuperarea celuilalt infractor, Omar Hayssam, sprijinit să fugă din țară de mafioții PSD, partid al cărui membru și finanțator a fost pånă la reținerea sa din 2005. Astfel, conform unei declarații de presă a șefului diplomației romåne, Teodor Baconschi, făcută cu ocazia vizitei sale la Damasc, extrădarea lui Hayssam va deveni o certitudine pånă la sfårșitul acestui an.
„Președintele sirian Bashar al-Assad va face o vizită în România în acest an, ocazie cu care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale pe justiție și afaceri interne, un acord de extrădare intrând în acest pachet“, a declarat ieri ministrul romån de Externe. Începute în 2008, cu ocazia vizitei lui Traian Băsescu în Siria, negocierile romåno-siriene pe acest subiect au intrat, așadar, pe ultima turnantă. Documentele privind acordul bilateral pe justiție și afaceri interne au fost deja pregătite, intervenția lui Traian Băsescu în rezolvarea problemei Hayssam fiind hotăråtoare pentru aducerea în țară a teroristului romåno-sirian. Baconschi a semnat, la sfårșitul vizitei sale în Siria, un document premergător parafării acordului dintre șefii celor două state. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, și omologul său sirian, Walid Al-Mouallem, au semnat, ieri, la Damasc, un Memorandum de înțelegere între Ministerele Afacerilor Externe din cele două țări, anunță MAE, precizând că documentul oferă noi perspective de cooperare între cele două instituții și s-a convenit, de asemenea, continuarea contactelor politice la toate nivelurile.

Relația Hayssam-PSD-PNL

Rezolvarea cazului Hayssam este de o importanță covårșitoare pentru demantelarea mafiei politico-financiare a PSD-PNL, teroristul fiind eliberat și scos din țară de membri ai acestei structuri de crimă organizată. Dacă rezolvarea cazului Nicolae Popa a atras cele mai dure atacuri mediatice asupra președintelui Băsescu, la ordinul lui Sorin Ovidiu Vîntu, extrădarea lui Hayssam va declanșa, cu siguranță, noi atacuri în același stil diversionist cu care ne-au obișnuit sclavii de pe plantațiile lui Vîntu și Voiculescu. Tema Hayssam a fost, în ultimii patru ani, o temă fundamentală de atac împotriva lui Băsescu, trusturile media ale mogulilor întreținånd constant subiectul.
S-au folosit toate metodele de manipulare posibile pentru a induce ideea că teroristul PSD ar fi fost scos din țară de către Băsescu, în cårdășie cu șefii serviciilor secrete, deși cel care l-a pus în libertate pe Hayssam, Ciprian Nastasiu, a fost chiar unul dintre diversioniștii folosiți pentru acreditarea acestei idei. Episodul Găetan-Nastasiu, pus în scenă de hăitașii lui Mircea Geoană, a evidențiat deja, în campania de anul trecut, miza uriașă a cazului Hayssam, mafioții finanțånd chiar și o lucrare beletristică în coproducție romåno-americană pentru a induce în eroare turma cu drept de vot. A existat chiar și un cotidian specializat în diversiuni pe tema Hasysam, falimentat apoi de slujbașii lui Vîntu. Nu mai vorbim aici de elucubrațiile lansate de unul dintre jurnaliștii răpiți la ordinul lui Hayssam, jurnalist folosit pe post de berbec oricånd o cer interesele mafiei PSD-PNL.

Protecție înaltă la vârful PSD

Cazul Hayssam, transformat de diversioniștii lui Vîntu în telenovelă SF, a fost rezumat, anul trecut, de președintele Băsescu printr-o scurtă declarație.
„În cazul Omar Hayssam, există o mare realitate pentru care eu îmi dau cuvântul de onoare. Trei jurnaliști români au fost răpiți, mai întâi într-un scenariu, care, mai apoi, a devenit serios. Așa cum am spus și în conferința de presă, răpirea a fost organizată de Omar Hayssam, care și-a oferit serviciile să îi ducă, să îi aducă. Intraseră organele statului pe el și vroia să facă un serviciu puterii care venise în decembrie 2004, președintelui, în speranța că i se opresc dosarele. A scăpat de sub control jocul pe care l-a făcut și, vă asigur că, în momentul în care l-a scăpat de sub control, organismele statului au și hotărât arestarea lui. (…) Șefii de Servicii erau încă cei numiți de Ion Iliescu și am spus că trebuie să lucrez cu ei direct, informațiile să se adune în fața mea. Atunci când am fost informat că Hayssam este suspect de organizarea răpirii, am cerut toată documentația despre el. S-ar putea, dacă va fi nevoie, să mergem la desecretizarea acestei documentații pentru că nu o să mai rabd mult cu intoxicările pe care le fac televiziunile lui Vântu și Voiculescu“ – a declarat Băsescu. Acuzat că a făcut o înțelegere cu Hayssam, președintele a spus că, dimpotrivă, cei care l-au protejat pe terorist au fost chiar șefii PSD, președintele Iliescu fiind bombardat cu informări despre afacerile murdare ale romåno-sirianului. Dacă ați fi căutat, „ați fi găsit peste 50 de informări trimise lui Adrian Năstase, ministrului de Interne, șefului Senatului, domnului Văcăroiu, cu privire la ilegalități comise de Omar Hayssam. Ați fi găsit tot atâtea informări care arătau oamenii din PSD cu care domnul Omar Hayssam avea legături strânse. Acum, acești oameni ies și spun că președintele a făcut nu știu ce cu Omar Hayssam. După ce trece campania, cred că este necesar să fac publică această bază de date pentru a stopa mârșăvia pe care televiziunile lui Vîntu și Voiculescu o fac“ – a mai declarat anul trecut președintele Băsescu.

Dosar controversat

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în 2008, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 20 de ani de închisoare pentru terorism în legătură cu răpirea celor trei jurnaliști romåni în Irak. Instanța a decis atunci și plătirea de daune morale de cåte două milioane de euro pentru fiecare dintre cei trei jurnaliști. Anul acesta, sirianul a mai fost condamnat definitiv la încă doi ani de închisoare și expulzarea din Romånia, după executarea pedepsei, în dosarul Foresta Nehoiu, în care este acuzat de bancrută frauduloasă.
Tot anul acesta, sirianul a fost condamnat și de către magistrații Tribunalului București la 16 ani de închisoare în dosarul privind înșelarea mai multor firme de leasing cu capete de tractor, pe care le-au exportat cu acte false în Siria și Egipt. Hayssam a părăsit ilegal Romånia în 2006, după ce a fost eliberat din arest preventiv de către o instanță a Curții de Apel București, pe motiv că suferea de cancer la colon. Procurorul de caz, Ciprian Nastasiu, nu a făcut recurs, el fiind, de fapt, chiar autorul scoaterii din arest a sirianului. Ca să închidem cercul, amintim doar că avocatul lui Omar Hayssam este Ionel Hașotti, fratele parlamentarului PNL Puiu Hașotti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.