DISTRIBUIŢI

Raportul final al Comisiei de anchetă parlamentară, depus marți, 18 aprilie, la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, arată că sunt în derulare 102 anchete penale privind achiziţiile publice din timpul pandemiei. Unul dintre dosarele penale deschise de DNA vizează achiziția, în anul 2020, de echipamente și măști de protecție pentru Republica Moldova. Este vorba despre singura achiziție directă făcută de Ministerul Sănătății de la Unifarm, în valoare de peste 18 milioane de lei cu TVA.

Citește și Doar medic specialist, Nelu Tătaru vrea să devină medic primar anul viitor

Conform Legii 95/2006 privind organizarea activității parlamentare „refuzul persoanelor invitate la comisia de anchetă de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziția acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei, poate fi considerat ca obstrucționare sau împiedicare a aflării adevărului și poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmărire penală.”

În pofida acestei prevederi, Nelu Tătaru a refuzat să se prezinte de trei ori la Comisia Parlamentară, refuzând în scris să participe la două din cele trei invitații și folosind abuziv funcția de președinte al Comisiei de Sănătate pentru a răspunde solicitărilor deși acesta fusese citat în calitatea sa de fost ministru al Sănătății.

Citește și Autorități: informația că Tătaru se bucură de încredere foarte mare și a fost desemnat în detrimentul lui Arafat este FALSĂ

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.