Acasă Actualitate CTP, demascat drept KGB-ist, lasă bulversat capul în jos

CTP, demascat drept KGB-ist, lasă bulversat capul în jos

DISTRIBUIȚI

Un episod jenant s-a consumat în platourile trompetei media patronată de fostul infractor de drept comun Sorin Ovidiu Vîntu. La auzul formei incipiente a Strategiei naționale de securitate care semnalează ca vulnerabilitate campaniile negative de presă duse la adresa instituțiilor statului romån în scop de șantaj sau doar pentru a le distruge credibilitatea, „deontologii“ gorniști de serviciu au organizat mare dezbatere mare la televiziunea mogulului eolian. Cu scopul de a fi executat în piața publică, argații lui Vîntu l-au invitat pe Iulian Fota, consilier pe probleme de securitate al președintelui Băsescu. După ce băieții din platou s-au dovedit ineficienți în a mușca jugulara lui Fota, Realitatea a trecut la artileria grea. În culise, asmuțit și cu ochii injectați aștepta Cerberul moralității jurnalistice, Cristian Tudor Popescu, alias CTP.
Școlit în primele bănci ale U.T.C-ului, CTP l-a atacat furibund pe Fota încercând să inoculeze ideea că, la cei 45 de ani ai săi, consilierul prezidențial ar putea proveni din rândul vechilor cadre ale Securității. În concluzie, are o școală de securitate se răsfrânge asupra României de după 20 de ani de la Revoluție. Iulian Fota a simțit imediat direcția în care vrea să bată strungarul convertit în jurnalist CTP și l-a întrebat despre legăturile sale de peste granițele țării și despre comportamentul său, care mai degrabă este derivat din practicile fostului KGB, decât dintr-unul de jurnalist. La fel ca și Iliescu atunci când se vorbește despre legăturile sale cu KGB, Cristian Tudor Popescu a rămas perplex câteva secunde, uitându-se în jos. Revenindu-și rapid din șoc, CTP s-a regrupat și a reluat tehnicile învățate de la colaboratorii săi din strada Liublianka.

CTP: Ce vârstă aveți?
Fota: 45 de ani.
CTP: Deci ați fi putut colabora cu Securitatea.
Fota: Și dumneavoastră.
CTP: Da. Și eu. Dar dumneavoastră vă comportați ca o persoană antrenată de Securitate.
Fota: Dumneavoastră vă comportați ca o persoană care se poate să fi avut legături și dincolo de Securitate. Ce valoare au afirmațiile astea?
CTP: Știți care e valoarea? Se uită lumea la noi și lumea apreciază. Oamenii apreciază acum care dintre noi se comportă ca un securist și care nu.
Fota: Dar ca un kaghebist, care se comportă?
CTP: Nu știu, dumneavoastră știți.
Fota: Dar de ce vă uitați în jos?
CTP: (tăcere)… Aa, ca un kaghebist?!… Aa, asta-i altă metodă… Da’ dumneavoastră? Da’ dumneavoastră de ce zâmbiți tot timpul? Ca să dați impresia că sunteți relaxat și noi crispați?!“

Cârdășia bănoasă Vîntu-Chirieac-CTP

Din acest moment, CTP nu a mai părut interesat de ideea de dictatură și cenzură a presei pe care Realitatea voia să o inducă telespectatorilor, ci mai degrabă de a încerca să îl denigreze și să îl atace la persoană pe Fota, ducând discuția în zona derizoriului. Culmea, acest spălător de cadavre media este chemat mereu la ordine de către șeful său, Vîntu, în calitate de parte neutră în discuțiile din platourile Realității, dar de fiecare dată reușește să se descalifice. Dar CTP nu este legat sufletește numai de SOV, ci și de Bogdan Chirieac sau de Adrian Ursu. Anul trecut, pe blogul personal, jurnalistul Dan Badea scria despre cârdășia monetară dintre cei enumerați mai sus. Astfel, Badea dezvăluia că șeful de la „Gândul“ al lui Bogdan Chirieac, Cristian Tudor Popescu, este asociat în două dintre afacerile lui Bogdan Chirieac, alături de alți ziariști productivi, sub aspectul afacerilor, din fosta redacție de la „Adevărul“. Cei doi „deontologi“ și-au investit banii câștigați de la „Adevărul“ în firmele „Theodora Consulting“ SRL și „Crucișătorul“ SA (editorul ziarului „Gândul“). Astfel, în prima dintre firme, Bogdan Chirieac este asociat cu Adrian Ursu (19,5%), Cristian Tudor Popescu (19,5%), Lelia Munteanu (19,5%) și Marius Nițu (2%). În „Crucișătorul“, Chirieac îi are ca tovarăși pe Adrian Ursu (6%), Lelia Munteanu (6%), Cristian Tudor Popescu (14%), precum și pe Adrian Sârbu, prin Publimedia Internațional (68%).

Mania proletară a CTP-ului

Cu mania proletară care îl caracterizează, „proprietarul adevărului absolut“ și al coloanei vertebrale fără scolioză a presei românești, CTP, a lansat în urmă cu câteva zile un atac veninos și la adresa patronul OTV, Dan Diaconescu. În limbajul său metalic de șurubar-șef devenit jurnalist peste noapte în celebrele programe de reconversie profesională de la începuturile anilor ‘90, CTP a numit această televiziune „hazna mediatică“ pentru știrile pe care chiar trustul Mediapro, din care face și el parte, le-a patentat și le difuzează în toate jurnalele de știri, fie că sunt la orele 13, 17 sau 19. „Acest ins nu este jurnalist, nu a fost niciodată, a călcat în picioare, în fiecare noapte, cele mai elementare reguli ale jurnalismului și ale conviețuirii dintre oameni. Când au fost prezentați pe ecranul acestei televiziuni morți, cadavre dezbrăcate la morgă, handicapați fizic și mental, când s-au folosit cele mai josnice mijloace legate de ființa umană pentru rating, nu s-a sesizat nimeni. Nici măcar distinsa noastră breaslă. Avem colegi care s-au dus la OTV, alături de domnul Diaconescu, să discute ore în șir, validându-i această hazna mediatică“, a vituperat moralistul-șef de la „Gândul“. La fel ca și OTV, trustul Mediapro – care deține postul de televiziune PRO TV –  promovează emisiuni identice, precum „Happy hour“, prezentată de Cătălin Măruță. La astfel de scursuri televizate sunt invitate foarte des personaje precum „clarvăzătoarea“ Carmen Harra, care – chipurile – ghicește câte avorturi au făcut diverse personaje mondene ridicate la rang de vedetă de astfel de televiziuni. Bașca, ghicitoarea Mama-Omidă de SUA mai dă și rateuri urmate de „comunicate de presă“. Credem că era suficientă și o erată, așa cum este însuși CTP-ul pentru mass-media din România!

{flv}2010-06-fota_ctp{/flv}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.