Home Politic Scandal diplomatic cu Ungaria după condamnarea deputatului Marko Attila, nepotul lui Marko...

Scandal diplomatic cu Ungaria după condamnarea deputatului Marko Attila, nepotul lui Marko Bela

DISTRIBUIŢI

MAE a remis un comunicat astăzi referitor la declaraţiile unui oficial ungar, membru al guvernului de la Budapesta, cu privire la o sentinţă definitivă de condamnare a justiţiei române:

„ Apreciem ca fiind cel puţin nepotrivit şi neadecvat gestul unui înalt oficial politic ungar de a se pronunţa asupra unei decizii definitive judecătoreşti a unei instanţe române. Infracţiunea de abuz în serviciu se pedepseşte, conform legii penale române, indiferent de apartenenţa politică sau originea etnică a celui în cauză. Independenţa justiţiei este un principiu fundamental al oricărui stat european de drept, iar deciziile justiţiei trebuie respectate fără excepţie, de către toţi.

Mai mult decât atât, nu pot fi făcute conexiuni între acest dosar penal şi procesul de retrocedare a unor bunuri imobile aparţinând minorităţilor naţionale, în care statul român a soluţionat în număr semnificativ cererile depuse”.
Ieri, după condamnarea de către Curtea de Apel Ploiești a deputatului Marko Attila la trei ani de închisoare cu suspendare, o declarație zguduitoare a venit de la Budapesta.

Guvernul ungar a fost „şocat” să afle că Attila Marko, un etnic maghiar deputat în România, a fost condamnat definitiv cu suspendare într-un caz de restituire a proprietăţii Bisericii Reformate, a declarat miercuri vicepremierul ungur Zsolt Semjen pentru MTI.
Eforturi ale Guvernului român de renaţionalizare a unor proprităţi restituite unor organizaţii ecleziastice, inclusiv Colegiul Szekler Miko din Sfântu Gheorghe, în cazul lui Marko, sunt inacceptabile, a declarat Semjen.

În hotărârea pe care pronunţat-o, Curtea de Apel din Ploieşti a confirmat în parte o hotărâre prin care Biserica Reformată va fi deposedată de titlul de proprietate a proprietăţii restituite, scrie MTI.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.