Acasă Actualitate Peste 350.000 de copii români trăiesc fără părinții plecați în străinătate

Peste 350.000 de copii români trăiesc fără părinții plecați în străinătate

DISTRIBUIȚI

Peste 350.000 de copii din România trăiesc fără unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, anunță o organizație italiană citând date UNICEF, în cadrul unui seminar organizat la Milano, relatează pagina online a agenției APcom.
Potrivit organizației italiene L’Albero della Vita, care citează date UNICEF, aproximativ șapte la sută dintre copiii români cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani sunt afectați de fenomenul plecării unuia sau ambilor părinți la muncă în străinătate.
Studiul a fost prezentat ieri, la Milano, în cursul seminarului pe tema „Lăsați în urmă. Familia transnațională și orfanii albi în Moldova României“, organizat împreună cu reprezentanța Comisiei Europene și fundația Patrizio Paoletti.
Organizația L’Albero della Vita afirmă că, în afara celor 350.000 de copii abandonați de părinți, alți 400.000 de minori români s-au confruntat, cel puțin o dată în viață, cu problema lipsei părinților. Astfel, în total, din cei aproximativ cinci milioane de copii români, 750.000 au fost afectați mai mult sau mai puțin de plecarea unuia sau ambilor părinți în străinătate.
Potrivit datelor prezentate, în momentul de față există 157.000 de copii români ai căror tați sunt plecați în străinătate, 67.000 care trăiesc fără mamele care au emigrat și 126.000 ai căror părinți sunt plecați din România. În plus, jumătate dintre acești copii sunt mai mici de zece ani.
Conform organizației italiene, în prezent, patru milioane de români se află în alte țări, dintre care 796.477 sunt înregistrați oficial în Italia. Astfel, 15 la sută dintre familiile din România au cel puțin un membru plecat în străinătate. Dacă tatăl este plecat, în 21 la sută din cazuri copiii nu îl văd între doi sau patru ani, iar 28 la sută pentru perioade mai lungi.
Treizeci și unu la sută dintre românii care au plecat la muncă în străinătate recunosc că situația familiei nu s-a îmbunătățit datorită banilor trimiși după plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.