Acasă Actualitate Prima femeie care va conduce Comisia Europeană e doctor în Medicină, are...

Prima femeie care va conduce Comisia Europeană e doctor în Medicină, are licență în Economie la LSE și are 7 copii

DISTRIBUIȚI

„Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene”, a anunţat marţi seară preşedintele instituţiei, Donald Tusk.
-Ursula von der Leyen (ministrul german al Apărării) a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene
-Charles Michel (premierul Belgiei) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European
-Christine Lagarde (directorul FMI) a fost nominalizată pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE)
-Josep Borrell Fontelles (ministrul spaniol de externe) a fost nominalizat pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate

Ursula von der Leyen, 61 de ani, a crescut în Belgia și vorbește atât limba germană, cât și limba franceză la nivel nativ, precum și limba engleză.
În 1977, a început să studieze economia la Universitatea din Göttingen, mai târziu transferându-se la Münster și apoi la London School of Economics. În timp ce studia în Londra în 1978, a folosit pseudonimul „Rose Ladson”, pentru că a fost văzută ca o potențială țintă pentru terorismul de stânga al Germaniei de Vest. În 1980, a început să studieze Medicina și a fost înscrisă la Școala Medicală din Hanover, unde a absolvit în 1987, după șapte ani, și a obținut licența.

Din 1988 până în 1992, a lucrat ca medic asistent la Clinica de Femei a Școlii Medicale de la Hanovra, în 1991 devenind doctor în medicină.

Din 1992 până în 1996, după nașterea unor gemeni, ea a devenit casnică în Stanford, California, în timp ce soțul ei era profesor la Universitatea Stanford.

1 COMENTARIU

  1. „nativ” vorbesc şi unii ţigani româneşte.
    biografie mai bună ca a lu putin-kgb,o fi direct de la massd.
    „a studiat sub pseudomim” cum a studia cătălina din poza de mai sus sub dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.