Acasă Actualitate Scandal cu cântec la adresa pr. Justin Pârvu, cel mai iubit părinte...

Scandal cu cântec la adresa pr. Justin Pârvu, cel mai iubit părinte duhovnicesc al României

DISTRIBUIȚI

Un șir de atitudini imbecile au generat un întreg turbion mediatic astăzi, ca urmare a unui cåntecel, și ăla cåntat ca vai de el de niște măicuțe de la mănăstirea Petru Vodă, care au uitat probabil că ar trebui să țină oleacă de distanță față de anumite unelte drăcești utilizate prea lejer (adică imbecil, cum spuneam) de nătărăi. Cåntecul „Sfåntă Tinerețe Legionară“ a fost cåntat în data de 10 februarie curent, de ziua părintelui Justin Pârvu, care a împlinit 92 de ani, de măicuțele de la Petru Vodă, care au vrut să-i facă o surpriză părintelui, cåntåndu-i printre multe alte cåntece minunate și un cåntec din tinerețea fostului deținut politic, cåntec de altfel extrem de popular în perioada anilor ‘30-’40, cånd sute de mii de tineri și crema intelectualității romånești aderaseră la Mișcarea de rezistență națională inițiată de Corneliu Zelea Codreanu, în semn de protest față de ciuma roșie bolșevică.
Acesta a fost ucis barbar, cu acordul tacit al Germaniei hitleriste, de către dictatorialul Carol al II-lea, îndemnat de o agentă a NKVD de origine evreiască alături de care acesta trăia în văzul lumii – Elena Lupescu, fiica lui Nahum Grünberg și a Elizei Falk, devenită nu doar amantă regală, ci și șefă a camarilei regale. Conform unui Raport din data de 29 iunie 1935 al „Corpului Detectivilor“,  Lupeasca era bănuită că servește inclusiv interesele Kominternului și ale „Alianței Israelite Universale“, interese care au determinat înlăturarea lui Corneliu Zelea Codreanu, adversar fățiș al rețelei kominterniste create și controlate în cea mai mare parte de etnici evrei, organizație care era pe cale să sufoce întregul glob, la vremea aceea.
Deocamdată globul a scăpat cât de cât de fierbintea îmbrățișare a kominternului, dar asta nu înseamnă că au dispărut și ultimele relicve ale acestui gen de organizație obscură ori ale mentalităților conexe. Un personaj mai mult decât controversat, Maximilian Katz, ajuns un fel de șefuleț al unui ONG cu titlu firoscos, Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, s-a năpustit încă de la ora două noaptea, pe Hotnews, cu un comunicat în care înfiera cu mânie proletară cântecelul măicuțelor de la Petru Vodă, de parcă s-ar fi întors însuși Codreanu din mormânt să-l urecheze.

Știrea de la două noaptea sau ce tare arde la Hotnews țipuritura lui Katz

Curios este nu doar faptul că la două noaptea Hotnews nu avea altceva mai hot de făcut decât să lanseze știri alarmiste, ci și faptul că pe site-ul oficilal al ONG-ului lui Katz lipsea orice urmă de comunicat pe această temă. Cu toate acestea, fără niciun comunicat palpabil, materialul postat noaptea de Hotnews a ajuns „bombă“ de presă, deoarece până ieri la prânz „știrea“ era cap de afiș pe toată media, inclusiv pe Antena 3, unde vitupera cu spumițe verzi la gură Katz. Mie așa mi s-au părut spumițele sale. Verzi. Deontologii Antenei lui Voiculescu scriau: „Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului critică faptul că sunt promovate cântece legionare în sfintele lăcașe ale Bisericii Ortodoxe Române, de către măicuțe și preoți. Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului susține că melodiile maicilor de la mănăstirea Petru Vodă încalcă valorile creștinismului“. Patriarhia Română nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere oficial, spun organele de presă și de partid formate din ziariști bolnavi de cecitate la ordin.
Orbi la comandă, altfel nu se explică faptul că nimeni, absolut nimeni nu a observat că textul dlui Katz este cu desăvârșire mincinos. Nu se cântă într-un „sfânt lăcaș al Bisericii Ortodoxe Române“, ci într-un dormitor de spital, unde un om de 92 de ani, legionar până la moarte, cu 16 ani de pârnaie și chin, are și el dreptul să fie servit de ziua sa cu o surpriză nevinovată, un cântecel al copilăriei sale, care nu încalcă niciun canon. Iar distinsul Katz, ce se ocupa de traficul la vamă pe vremuri și cu alte treburi deloc pioase nu are competența să-și dea cu părerea despre „încălcarea valorilor creștinismului“ pentru că este evreu și evreii nu-L recunosc, ca și Iosif Hecter, pe Iisus de Mesia și resping creștinismul cu violență, ca și ateii, membrii unei mișcări parareligioase conexe care pretind că Adevărul stă în microscop, telescop și laparoscop, precum și în preceptele lui Marx, un „coreligionar“ de-al dlui Katz (nu sunt convins că dl Katz este un tip religios, sunt însă convins că este un șmecheraș, așa că nu vreau să-l jignesc, de aceea am pus între ghilimele „coreligionar“).

Lăsați-l în pace pe Părintele Justin!

Întreaga zarvă de astăzi are însă și un sâmbure de tâmpenie creștin-ortodox, dacă e să ne luăm după afirmațiile clamoroase ale celor care sunt la originea incidentului. Un imbecil care confundă sensul exprimării în plan privat a filmat și a postat, fără binecuvântare, mai mult ca sigur, iar alt imbecil care se crede ziarist online și este doar o rogojină online a preluat link-ul și a multiplicat aria de răspândire a unui material care nu avea ce căuta pe net. Oamenii au dreptul la intimitate chiar dacă sunt bătrâni de 92 de ani și nu ajung să-i ardă vreo două pe cocoașă tembelului care și-a transformat camera de luat vederi în extensie obscenă. Maicile nu trebuie filmate fără voia lor, toată ziua bună ziua, ele se află la mânăstire tocmai pentru recluziune, nu pentru a deveni vedete online.
Cât despre măicuțe, ele pot cânta în camera de spital a părintelui orice doresc! Nu au ieșit în marș pe străzi cu prapuri și făclii aprinse și nici nu au cântat la Sfânta Liturghie! Odios este faptul că acolo, în camera în care ele cântă, sunt „urechiști“ care „participă“ la ziua părintelui numai pentru a avea ce răstălmăci și „munci“ tot felul de organizații, tot felul de bazaconii, împotriva unuia dintre cei mai blânzi și mai pașnici Părinți ai României!
Mâine-poimâine, dacă vreunuia îi trece prin minte să cânte balada „Toma Alimoș„sau „Miorița“, la el în ogradă, reporterii Antenei 3 îl vor declara terorist, șovin, nebun sau legionar, scriind reportaje despre terorism și drepturile omului!
Bietul părinte Justin nu este iertat nici azi pentru că, la 92 de ani, își iubește țara și neamul, pentru care a făcut atâția ani grei de închisoare! De ce s-or fi temând aceste organizații media lipsite de respect de blândul nostru părinte Justin? Alte popoare, să aibă o asemenea perlă de om în neamul lor, l-ar trata ca pe un sfânt și nu ar prididi să ia cuvânt de înțelepciune de la el. Iar mențiunea introdusă în „relatările“ de presă otrăvite că doar dânsul singur a dus, acum doi ani, o luptă deschisă cu sistemul pus pe supravegheat cetățenii României mai rău ca pe vremea comunismului este una de cinste, nu de ocară, cum au încercat contextual să o dea din condei organizații ale bătrânilor securiști, pușlamale și turnători care au pe mână mare parte din media de astăzi.
Pe de altă parte, evenimentele private din viața Părintelui nu au ce căuta pe net. Punct. „Creștinii“ de circumstanță care n-au deschis măcar vreo Dogmatică și care se tot plimbă cu camere foto în loc de pene în fund pe meleagurile mânăstirești ar trebui să-și caute o meserie și mai ales să se caute la cap. Ori să se ia de mână cu Katz, că tot stau cu aceeași rogojină la picioare, și să facă o mare horă de strânsură, ca de la katz la kkatz.George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.