Acasă Actualitate Turbați de furie, rușii au pornit un război online împotriva Mareșalului Antonescu

Turbați de furie, rușii au pornit un război online împotriva Mareșalului Antonescu

DISTRIBUIȚI

Sunt cunoscute ultimele luări de poziție belicoase ale autorităților moscovite legate de susținerea publică de către președintele Romåniei a Ordinului Mareșalului Antonescu, din 1941, de trecere a Prutului pentru recuperarea Basarabiei, pămånt romånesc smuls din trupul Romåniei prin odiosul Acord Hitler-Stalin din 1939.
Rușii nu s-au mărginit doar la a-l ataca public în fel și chip pe Traian Băsescu, dar au pornit și o vastă operațiune de atac la adresa efigiilor romånești, cu precădere concentråndu-se în ultima vreme asupra figurii Mareșalului Antonescu. Mai multe grupări de sorginte rusească au trecut la o adevărată operațiune de batjocorire a imaginii lui Antonescu, utilizånd rețelele de socializare și mai ales Facebook-ul, unde sunt concentrați peste 4 milioane de romåni.
Internetul și rețelele sociale au devenit arme mult mai bine folosite de adversarii României care atacă – prioritar – efigiile statului român, mergându-se pe linii de propagandă desființatoare, utilizându-se cu precădere tehnică „dezinformării gri“ – alternanța de minciuni sfruntate și mici picături de informații adevărate, dar și tehnici de persuadare și intoxicare mai complexe, ce includ atribuirea de identități false în mediul online, utilizate pentru a masca originea reală a temelor manipulative. Metodologic, tehnica nu este nouă, este folosită de aparatele de propagandă „neagră“ ale unor state care au dus pe adevărate culmi dezinformarea – termen care și-a început „cariera“ în mediul sovietic încă din anii 1920.
Dezinformarea desemna un arsenal de mijloace oculte destinate influențării opiniei publice, discreditării opozanților politici, subminării încrederii între aliații ostili Uniunii Sovietice, falsificării aprecierilor adversarilor privind realitatea, metodologie adusă pe adevărate culmi de Lenin și Felix Dzerjinski, părintele KGB. Folosind vechile tactici ale lui Dzerjinsk, în mai puțin de doi ani de la evenimentele din aprilie 2009, care au dus la răsturnarea comuniștilor lui Vladimir Voronin, agenții Rusiei de la Chișinău au creat baza unei adevărate „rezistențe antiromânești“, drapată în faldurile sovietice ale „moldovenismului“.
Un nou tip de acțiune mediatică a început să se developeze, devenind acum din ce în ce mai clar că este pus în aplicare un concept vast de acțiune, specific intoxicării pe new media. Pentru discreditarea României, a figurilor naționale ale României cum ar fi Mareșalul Antonescu, a efigiilor statului sau a unor grupuri cu orientare creștină se folosesc în acest scop metode „clasice“ ca zvonurile, insinuările, campaniile de denigrare utilizându-se interpretări tendențioase ori documente falsificate, răspândite prin intermediul tehnologiilor moderne IT ce au devenit acum o unealtă predilectă.
Atacul la efigia Mareșalului Antonescu a fost executat inițial dintr-un cont al lui Viorel Furtună, președintele Ligii pentru Protejarea Valorilor Democratice din Chișinău, președintele fondator al Mișcării Național Democrate din Chișinău și care întreține site-ul Patriotism Moldova. Viorel Furtună mai are un cont cu numele de Gheorghina Moldovan.
În total are vreo 6 conturi Facebook false. În haita condusă de Viorel Furtună – cel care administra contul Ion Antonescu, mai erau Crețu Mariana – pe Facebook: Marina Kretu, și Leonid Karagheaur. Mariana Crețu este conducător, iar Leonid Karagheaur este vicepreședinte în cadrul Ligii pentru Protejarea Valorilor Democratice din Chișinău, care întreține și site-urile Mișcarea Național Democrată și Patriotism Moldova. Viorel Furtună colaborează cu organizații extremiste maghiare împotriva a tot ceea ce e românesc. Pe site-urile Patriotism Moldova și cel al Mișcării Național Democrate este afișat bannerul Gărzii Secuiești cu precizarea: colaborare. Pe contul de Facebook oficial al lui Furtună se găsește link-ul Jobick, formațiune extremistă maghiară cu care acesta colaborează intens. Csibi Barna, idiotul secui de la noi, obsedatul de Avram Iancu, figurează și el la loc de cinste pe site-ul „moldovenist“. Un alt apropiat al lui Furtună este și Alexander Isaev, redactorul gazetei „Comunistul“ din Chișinău, un personaj marcat de românofobie.

Filiera Chișinău

Românofobia a fost alimentată sistematic de la nivelul statului, în Republica Moldova, iar în perioada regimului comunist, vreme de peste un deceniu, s-a format o adevărată Centrală antiromânească la Chișinău, servită de specialiști ruși. Gruparea lui Furtună face parte dintr-o serie mai largă de organizații, dintre care cele mai importante sunt „Federația de luptă națională Voievod“ – care era susținută de unul dintre miliardarii moldoveni, Anatol Stati, și Asociația Obștească „Scutul Moldovenesc“ ce are în spate elemente din poliție și armată, strâns legate de PCRM.
„Asociația Obștească «Scutul moldovenesc», Mișcarea de Tineret «Voievod», Mișcarea Național-Democrată din Moldova și alte 35 de organizații neguvernamentale sunt organizate pe un model similar sutelor negre – (Ciornaia sotnea), bande rusești care, la începutul secolului trecut, organizau la Chișinău, în frunte cu Puriskevici, pogromuri împotriva evreilor și românilor, mai ales“, consemna într-un articol recent cunoscutul jurnalist de la Chișinău Petru Bogatu.
Organizațiilor menționate li se mai alătură Liga Tineretului Rus, cu Igor Tuleantev și Valeri Klimenko în frunte, Asociația Internațională „Moldova și Rusia“, condusă de Iuri Maximov, Centrul pentru Protecția Democrației și Drepturilor Omului, patronată de Mișcarea „Ravnopravie“ etc. La Chișinău se află un semnificativ comandament antiromânesc. Ambasada Rusiei la Chișinău număra peste 1.000 de oameni. Spre comparație, Ambasada României la Chișinău număra vreo 20 de oameni cu tot cu ambasadorul. Tot la Chișinău, Armata Rusă avea un foarte important comandament militar, înainte de 1989, retras parțial la Tiraspol, iar unii dintre așa-zișii lideri separatiști de la Tiraspol, cetățeni ruși, locuiesc de fapt la Chișinău, unde dețin vile luxoase. Chiar la nivel oficial Chișinăul a colaborat direct atât cu Moscova, cât și cu Budapesta împotriva intereselor românești.
Ungurii au tot bătut calea Chișinăului și au întreprins un puternic lobby la nivel european pentru a-și numi ei un komisar pe Moldova, un soldat de-al lui Soros, Kalman Miszei, prins cu furăciuni, dar păstrat la loc de cinste în rețea. Inamicii României și-au găsit un culcuș cald la Chișinău, iar actualul regim, cu a sa poleială democratică, are dedesupt, mai la miez, o centrală kaghebistă ce duduie din plin, oligarhii moldo-ruși cu straie occidentale de azi fiind la bază, cu toții, kaghebiști până în măduva oaselor, dar înzestrați acum cu cetățenie română.
Activitatea grupării filoruse în mediul online este concentrată asupra „demonstrației“ că românii sunt cei mai mari antisemiți din lume, cei mai rasiști, xenofobi și intoleranți oameni din lume. Pentru a „demonstra“ această aberație au creat sute de conturi false pe YouTube și Facebook în numele unor personalități din Istoria Românilor și încarcă din aceste conturi filme despre „jidanii cei răi“ – violență antisemită transferată în cârca românilor pentru a stârni lobby-ul evreiesc. Filmele și comentariile postate la filme sunt în general provocatoare, instigatoare, vulgare și compromițătoare la adresa personalităților ale căror nume sunt folosite abuziv.

Intoxicare  imagologică  la scară mare în mediul online

Sunt ușor de depistat tendințele grupărilor și subunităților organizate de propagandă neagră care execută această serie de activități în mediul online, cu un caracter profund antiromânesc. Se lansează atacuri prin diferite metode (copyright claim, amenințări, înjurături) asupra persoanelor cu multe vizualizări pe canale care au postat filme istorice și documentare românești pentru excluderea lor, astfel încât să dispară de pe YouTube și alte site-uri.
Este utilizată masca anonimatului, iar „acoperirea“ și activitatea sub steag străin devoalează specificul acestei organizații implicate în intoxicarea sistematică. Gruparea se ocupă prioritar de denigrarea României și a valorilor naționale și creștine, încercând să lase impresia că ar fi „ortodocși“ ori „naționaliști“ fanatici, însă în realitate nu au nicio legătură cu ortodoxia ori cu naționalismul românesc și din spatele acestor imagini fictive poartă dialoguri neprincipiale, injurioase tocmai la adresa personalităților românești.
Cei care se ocupă cu denigrarea și intimidarea userilor români de pe YouTube ori din alte rețele sunt un grup ce administrează mai multe sute de conturi și scopul lor este pe de o parte de a intimida userii români să participe la promovarea și apărarea României pe YouTube ori pe alte rețele de socializare, iar pe de altă parte să formeze un fals grup de „patrioți români“ care de fapt să distrugă orice grup românesc neaflat sub controlul strict și aprobarea unor organizații antiromânești.
Este evident că nu la Chișinău, ci în altă parte se află conducerea operațiunilor media care stabilește obiectivele dezinformării, respectiv opiniile, atitudinile sau comportamentele pe care ea este însărcinată să le determine la țintele destinate atacului. Dezinformarea ca armă își ascunde cu grijă originea și își camuflează intenția de transformare a țintei într-un obiect manipulat, urmărindu-se crearea unei percepții false a realității, mod de folosire a dezinformării ce se înrudește cu „deceptiongame“, cum îl numesc anglo-saxonii.
Metodele profesioniste folosite de acest grup demonstrează fără niciun dubiu că ei fac parte dintr-un organizație specializată în activități de provocare și de discreditare. Denigrarea instituțiilor și serviciilor statului român are loc nu doar pe Facebook și pe bloguri, ci și prin intermediul unor ziare-fantomă, din mediul online, populate cu așa-zise „explozive news“, unde se introduc materiale complet inventate ce citează pretinse surse din sistemul de apărare, are loc o acțiune complexă de inducere în eroare prin prezentarea de minciuni cu privire la instituțiile românești pentru generarea unei stări de neîncredere și haos total. Ansamblul acestor acțiuni aduce o evidentă atingere imaginii României și este de competența organelor specializate ale statului să rezolve această situație.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.