Acasă Actualitate Udrea: Există proiecte de cămine culturale care au chiar și „bară pentru...

Udrea: Există proiecte de cămine culturale care au chiar și „bară pentru spectacol”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri, pentru Mediafax, că la decizia închiderii CNI a contribuit stoparea unor programe, precum construirea de cămine culturale, săli de sport și patinoare, și că unele proiecte de cămine includeau și o „bară pentru spectacol“.
„În urma reducerii, suspendării și anulării unor programe pentru investiții, CNI a rămas în acest an cu o activitate extrem de restrånsă. Bugetul CNI a scăzut de la 664 milioane de lei în 2009 la 401 milioane de lei, deci nu era justificată păstrarea companiei, cånd Guvernul încearcă să ia niște măsuri extraordinar de nepopulare, de dure și le cere oamenilor să facă niște sacrificii. Nu merita să compromiți un program de reformă a Guvernului cu activitatea acestei companii“, a spus Udrea. CNI va fi închisă în maxim două luni, iar programele companiei vor fi derulate prin direcția de investiții a Ministerului Dezvoltării.
„Oricum, bugetul companiei ajungea doar pentru finalizarea a 80 de săli de sport și a unui singur patinoar, la Cârța“, a spus ministrul.
Udrea a adăugat că o serie de programe, precum cel al construirii de cămine culturale noi, au fost stopate în acest an.
„Era un buget de 2,5 milioane de euro, care presupunea construirea unor cămine care, ca dotări, depășeau cu mult nivelul unei comune. Aveau stație de sonorizare cât să faci concerte și scaune care veneau pe niște șine, ca să poți transforma în sală de conferințe. Inclusiv au fost proiecte care aveau și bară pentru spectacol. Excedeau nevoilor mediului rural. Am mutat banii pentru construire pe reabilitarea de cămine culturale“, a precizat Udrea.
Întrebată dacă „bara“ care figura în proiectele unor cămine culturale era destinată spectacolelor de striptease, Udrea a răspuns: „Sau pentru artiștii care cântau“.
Ea a explicat că de la începutul anului la CNI au fost luate mai multe măsuri, precum interzicerea adiționării contractelor cu mai mult de 10%, stabilirea standardelor de cost și decizia de a exclude de la licitații firmele care practicau contestațiile abuzive.
„La începutul anului, am încercat să prioritizăm programele de investiții, pentru că mi-am dat seama că avem un buget cu 31% mai mic față de anul trecut. Și atunci am stabilit că important e ca programele care se derulează să fie dintre cele mai utile, așa că am suspendat programul de bazine de înot, am suspendat programul de construire de patinoare artificiale și am redus programul de construire de săli de sport. În acest program există 160 de șantiere deschise în 2009. Cu banii pe care îi avem am decis să închidem cât mai multe – circa 90, și să nu mai dăm drumul la începerea altora“, a arătat Udrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.