Acasă Actualitate Vîntu, într-un interviu: judecătoarea Camelia Bogdan are „minte slabă”

Vîntu, într-un interviu: judecătoarea Camelia Bogdan are „minte slabă”

DISTRIBUIȚI

Sorin Ovidiu Vîntu este disperat. Teama de justiție a devenit atåt de puternică încåt mogulul a intrat în criză și a început să facă greșeli impardonabile. Zilele trecute, printr-un comunicat de presă, el i-a atacat mai întåi, mårlănește, pe jurnaliștii care nu-i pupă rotula. „Eforturile stridente ale judecătoarei Camelia Bogdan de a minimaliza și ridiculiza starea mea de sănătate sunt secondate, mai nou, de jurnaliști săraci cu duhul“ – a declarat Vîntu. Vorbind despre jurnaliștii care nu-i sunt sclavi, el a spus că ei că au un „spirit obosit“, sunt „de rea credință“, au „un IQ de păstårnac“, sunt „slujbași“ care nu înțeleg acuzațiile ce i se aduc în instanță etc. etc. Stilul elegant, de odinioară, cu care îi trata oficial pe jurnaliști, s-a făcut țăndări. I-a luat loc stilul de Rahova, varianta subsol. Toți cei care i-au pus la îndoială bolile de care se plånge, mai ales pentru că au observat legătura de cauzalitate dintre îmbolnăvire și procesul de a doua zi, sunt niște oameni lipsiți de inteligență. Proști. Și cum nu numai ziariștii nu-l cred pe SOV, pentru că și magistrații au aceleași semne de întrebare, rezultă că și magistrații sunt la fel de proști. În această privință, Vîntu e categoric: judecătoarea Camelia Bogdan, cea care îl judecă pe Sorin Vîntu în dosarul favorizării fugii infractorului Nicolae Popa, este proastă!
Astfel, răspunzånd întrebării unui jurnalist de la „Adevărul“, cu privire la oportunitatea transmiterii celebrului comunicat de presă prin care a atacat un jurnalist, Vîntu și-a dat cu stångu’n dreptu’ (un fel de-a spune, pentru că ambele sunt imobilizate): „M-a deranjat foarte tare doamna judecătoare, cånd a încercat să mă ridiculizeze spunånd că-mi semnează adeverințele medicale un ginecolog. Ok, că există minți mai slabe care pot face asta, în condițiile în care problemele mele medicale sunt de notorietate, asta o pot înțelege. Dar ca un ziarist să preia prostiile astea, asta chiar mi-a pus capac“.
Așadar, încercånd – chipurile – să justifice indignarea care l-a cuprins cånd un ziarist l-a prins jucåndu-se cu ciocanul pe rotula goală, Vîntu o jignește pe judecătoarea Camelia Bogdan. Dacă nu avea „minte mai slabă“ (adică ușor înapoiată mintal, deci proastă), magistratul n-ar fi zis nimic despre ginecologul austriac, specialist în cardiologie, care i-a semnat un document medical – gåndește cu voce tare, dar înțelegător, Vîntu. Atacul grobian asupra magistratului nu este însă un accident, ci el face parte dintr-o campanie ultrasofisticată, dusă pe mai multe planuri și în care sunt cuprinși atåt jurnaliști, cåt și medici și avocați.

A început campania mediatică împotriva judecătoarei

Campania mediatică prin care încearcă să convingă instanța că e grav bolnav, sau cel puțin „netransportabil“ în fața magistraților, a început deja. Un cotidian a publicat deja, săptămåna trecută, două materiale comandate de Vîntu în acest sens. Din primul aflăm pe viu cum paparazzi l-au surprins pe medicul vienez, venit la cererea lui Vîntu, vizitându-l pe inculpat la vila lui din Otopeni (deși imaginile sunt de pe strada Paris), iar apoi, după ce a luat masa cu Ioana Vîntu, s-ar fi dus la sediul Realitatea Media să discute amănunte esențiale pentru sănătatea lui SOV. Ca să nu fie vreo îndoială că avem de-a face cu un material scris la comandă, iată fraza de deschidere: „Starea de sănătate a lui Sorin Ovidiu Vîntu se deteriorează de la o zi la alta și nu e, așa cum bănuiesc unii, doar un pretext pentru ca afaceristul să nu se prezinte la procese“. Cine sunt cei care bănuiesc invers? Evident că jurnaliștii-legumă (cei cu „IQ de păstårnac“) și judecătoarea cea cu „mintea mai slabă“. Și cum paparazzi au fost exact acolo unde trebuiau să fie, ei au aflat și ceea ce trebuiau să afle, adică, în premieră!, trecutul medical al lui Vîntu începånd din 1970 încoace. O zi mai încolo, același cotidian publică un atac desfrånat al avocaților lui Vîntu la adresa magistratului Camelia Bogdan, dar de data asta nu mai sunt înșirate bolile stăpånului, ci așa-zisele abuzuri ale judecătoarei care nu l-a lăsat pe inculpat să respire de sărbători și l-a chemat în instanță de șase ori în șase săptămåni, ba ar fi vrut să-l cheme, cåtă obrăznicie!, și în intervalul dintre Crăciun și Anul Nou! „Apărătorii lui Vîntu indică și cine este răspunzător de această atitudine ostilă, spun ei, spiritului legii, și anume magistratul Camelia Bogdan“ – scrie jurnalistul de serviciu pe comunicat. Așadar, judecătoarea ostilă trebuie temperată. Pentru asta există jurnaliști de casă și avocați.

Medicul vienez confirmă că boala lui Vîntu nu este o chestiune de viață și de moarte

Un alt cotidian, avånd de-acum calea deschisă spre „informație“, l-a contactat apoi pe medicul vienez venit să-l salveze pe Vîntu, și, din interviul luat acestuia, am aflat că boala pacientului „nu este o chestiune de viață și de moarte“, ci, probabil, un atac de panică. „Problemele cardiace sunt întotdeauna grave. Dar nici să nu dramatizăm inutil. Pånă la urmă, în acest moment, nu este o chestiune de viață și de moarte“ – a declarat cardiologul Thomas Brunner. Interesant este că el a spus, după ce a vizitat spitalul bucureștean, că dacă va fi necesară o nouă intervenție chirurgicală ea se poate face la Floreasca. „Astăzi am inspectat și Spitalul Floreasca, tocmai pentru a mă asigura că, în cazul în care lucrurile se vor precipita, avem posibilitatea unei intervenții rapide“. Așadar, fuga la Viena, pe baza căreia inculpatul și-a construit întreaga apărare, nu era decåt un moft, cåtă vreme nu e o chestiune gravă de sănătate și poate fi tratată la București. Trecem peste faptul că ea poate fi tratată și în rețeaua penitenciarelor din Romånia. Și cotidianul care a găzduit interviul cu medicul vienez a publicat lista bolilor de care suferă SOV: antecedente de poliomielită, antecedente de tuberculoză, hipertiroidie autoimună, diabet zaharat de tip II, leziuni coronariene severe și tromboembolism pulmonar.

Vîntu are șapte dosare penale frumoase

Dacă unii i-au numărat bolile, noi îi numărăm dosarele penale. Astfel, conform surselor judiciare, el are șapte dosare penale, cu unul mai mult față de numărul bolilor. Șapte dosare penale frumoase. Primul este cel în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat ulterior la 15 ani de închisoare, dar refugiat încă din 2000 în Indonezia. În alte două dosare, disjunse din cel privind fuga lui Nicolae Popa din țară, SOV este acuzat de spălare de bani și, din nou, de favorizarea infractorului. Presa a mai consemnat existența altor trei dosare penale pe numele lui Vîntu și al unora dintre locotenenții acestuia, două fiind instrumentate de DNA și avånd ca obiect rambursarea ilegală de TVA, iar cel de-al treilea vizånd infracțiuni economice alături de Liviu Luca. Cum unul dintre cele două dosare, aflate la DNA, are ca obiect rambursarea ilegală a celor 62 milioane de euro din vånzarea diviziilor Petromservice către OMV-Petrom, cea de-a doua rambursare ilegală de TVA (alte 60 milioane de euro!) în care apare numele lui SOV este cea din cazul UCM Reșița – Said Baaklini. Prin urmare, este de presupus că acesta este și cel de-al doilea dosar pe numele său existent la DNA. În aceste condiții, este de înțeles de ce lunea trecută, aflånd că marți avea termen în dosarul Baaklini și știind că nu e chemat în calitate de martor, sau că poate intra martor și ieși învinuit, inculpat sau deloc, Vîntu a căzut brusc peste singura lui rotulă sănătoasă.
În ziarul de mâine vom dezvălui care este și ce conține cel de-al șaptelea dosar penal deschis, recent, pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.