Foarte apropiată de Florian Bodog, Beatrice Mahler a fost numită director medical interimar al Institutului Marius Nasta, în aprilie 2017, la trei luni după ce impostorul politician PSD a fost numit ministru al Sănătății, iar după alte opt luni a fost instalată ca manager interimar al institutului de același protector, acum inculpat de DNA pentru că și-a stipendiat din bani publici o altă protejată.
Pentru Mahler, în anul 2017, Bodog a demis-o ilegal, după cum avea să constate Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, pe Gilda Georgeta Popescu, care câștigase postul de manager al Institutului Marius Nasta prin concurs în 2016. Curtea de Apel a anulat ordinul lui Bodog R/1413/11.12.2017 și a dispus reinstalarea Gildei Popescu în funcția de manager ocupată acum de Mahler. Bodog și Ministerul Sănătății au făcut recurs iar Mahler a depus și ea, în nume personal, cerere de intervenție la Înalta Curte, primul termen de judecată fiind programat în octombrie 2021.
Explicația pentru care Mahler a intervenit în procesul fostei managere e simplă: mironosiței îi țâțâie fundul pentru încălcările repetate ale prevederilor legale pe care le-a comis în funcția de manager și i-e frică de răzbunarea Gildei Popescu atunci când se va întoarce la conducerea Institutului.
Până atunci însă, Mahler va trebui să explice procurorilor de ce nu a declarat în declarațiile sale de avere și în declarațiile depuse la Agenția Națională a Medicamentului sumele primite de la companiile farmaceutice.
Conform datelor făcute publice de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, în perioada 01.01.2016 – 26.06.2018, Beatrice Mahler a încasat zeci de mii de lei de la mai multe companii: Angelini Pharmaceuticals, Astra Zeneca, Terapia SA, Chiesi România SRL, TOTEM COMMUNICATION, BOEHRINGER INGELHEIM,
CHIESI ROMANIA, CIPLA EUROPE NV ANTWERP SUCURSALA BUCURESTI, NOVARTIS PHARMA SERVICES ROMANIA SRL, AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL.
Mahler era obligată să declare aceste venituri la Agenția Medicamentului precum și în declarațiile de avere. Nu a făcut-o, comițând nu mai puțin de 6 infracțiuni de fals pentru a ascunde sumele primite.
Astfel, la Agenția Națională a Medicamentului, în 2016, 2017 și 2018, Mahler nu a consemnat toate sumele primite și declarate ca achitate de plătitorii de venituri din domeniul farmaceutic, iar din declarațiile de avere depuse în anii 2017, 2018 și 2019, respectivele sume primite în anii fiscali anteriori lipsesc cu desăvârșire.
Avertizori de integritate din Institutul Marius Nasta ne-au declarat că respectivele companii sunt chiar furnizori ai spitalului, ceea ce înseamnă că Mahler a încălcat chiar și regimul incompatibilităților din Legea 95/2006, în calitatea sa de director medical și manager, unele sume fiind încasate după data numirii sale, 13.04.2017.
Conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății care conține interdicțiile pe care le au persoanele care acceptă să ocupe funcțiile de directori medicali și manageri ai spitalelor, Mahler nu avea voie să desfășoare în timp ce era director medical sau manager, activități didactice sau de cercetare științifică finanțate de către furnizorii de bunuri și servicii ai spitalului respectiv și nici să exercite oricare activitate, inclusiv cele neremunerate.
Când era director medical, Mahler nu a ținut însă cont de art. 181 care precizează la aliniatul 1) că directorul medical face parte din comitetul director iar la aliniatul 9) că membrilor comitetului director li se aplică dispozițiile art. 178 alin. 1 lit. b) – g) referitoare la incompatibilități, ale art. 178 alin. 2) referitoare la conflictul de interese și ale art. 178 alin. 4) și 5) și a încasat bani pentru conferențiere. Însă degeaba nu a declarat Mahler acești bani la Agenția Medicamentului, crezând că așa va scăpa de brațul lung al legii, că sponsorii i-au declarat.
Deși ca manager al unui spital public, Mahler nu avea voie nici să exercite activitate medicală în afara Institutului Marius Nasta, conform declarației sale de avere, Mahler a prestat servicii medicale și la C.M.I. dr. Mahler Beatrice în paralel, încălcând astfel încă o dată Legea 95/2006.
Inconștiența managerului Mahler este cu atât mai mare cu cât aceasta a absolvit și un master de doi ani în științe juridice pe care și l-a trecut în CV. Chiar dacă masterul a fost urmat la „prestigioasa” Bioterra tot reprezintă o circumstanță agravantă în fața judecătorului.
Și astea nu sunt singurele ilegalități comise de Beatrice Mahler.
Nu asta a fost una dintre managerii panicii națioanale CoVid, în ultimele luni?
N-o mai borbiti de rau pe coleqa si pretina mea Beatrice, mana dreapta a sinistrului sanatatii Hotdog, pardon, Bptdog, cu care se sterje la dos dupa ce traje apa, ca noi, spagrii de la pesede e mandria tarii de 30 de ani incoace, di la rivolutie !
Stimata Redactie,
Din punct de vedere moral problema sponsorizarilor pare a fi una ne etica pentru profesia de medic in Romania, insa legislatia noastra nationala este practic identica cu cea din UE, impusa prin negocierile de aderare la blocul comunitar, prin intermediului lobyy ului formidabil de la Bruxelles al colosilor din BIG FARMA.
Congresele cu tematica de specialitate in domeniul medical, actiunile de cercetare stiintifica in si orice alte manifestari adiacente sanatatii au intr un fel sau altul tangenta cu profesia de medic. Aici insa trebuie sa luati in calcul ca profitul financiar pentru BIG FARMA este litera de lege, si in mod firesc aceste activitati de asa zis mecenat se concentreaza pe zona de management din Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Medicamente, cadrele cu functii de conducere din marile spitale, corpul profesorilor universitari si se disipeaza ulterior catre zona medicilor specialisti din spitalele mai mici si probabil catre managementul lanturilor de farmacii.
Consecintele sunt aparent bune, liderii nostri politici sunt multumiti si pot sa se laude ca acum populatia are acces facil la medicamente, iar populatia sa fie informata ca bugetul de stat le da dreptul la medicamente gratuite decontate de stat , ceea ce insemana voturi .
Insa castigatorul real al acestui joc perfid este BIG FARMA in Romania, pentru ca are asigurata atat piata de desfacere pentru aproximativ 20de milioane de cetateni – asigurati sau nu, cat si garantia ca politicienii plasati in functii de decizie le vor garanta plata oricarui medicament sau produs experimental prin bugetul de stat mai devreme sau mai tarziu.
Si astfel, BIG FARMA a reusit sa transforme si sa si subordoneze de facto politicile publice de sanatate, iar populatia romaniei a devent treptat dependenta intr o forma sau alta de produsele farmaceutice distribuite prin explozia de farmacii din orice strada din aceasta tara.
Stimate domn, este vorba de legea privind funcțiile de conducere din spitalele publice, nu despre medici!
Dar de Voiculescu, sau dna ministru actual, nici nu stiu cum o cheamă, nu spuneti nimic?
Deocamdată au scris despre aceasta doamnă. Dacă doriți puteți comenta despre ce ați citit aici iar dacă nu vă simțiți mulțumit aveți libertatea să scrieți dvs. despre cine doriți, după ce aflați cum se numesc. Măcar numele să-l știți, că ce a făcut nu e atât de important.
Vreti sa spuneti ca Sfanta Beatrice, Mama Vaccinurilor, Experta de Renume Mondial in virusologia de tip „doua masti sunt mai eficiente decat una” si „copiii trebuiesc vaccinati pentru ca au 0,0001% sanse sa moara de covid” este o corupta infecta platita cu bani grei de Big Pharma?
n-as fi zis la cata campanie de televiziune i-a fost furnizata, practic ea e experta in toate si parerile ei sunt adevaruri pentru intreaga Romanie. N-are cum.
Sunt convins ca e doar o inscenare a oamenilor rai care vor s-o discrediteze pentru a induce dubii in romanii care trebuie sa se vaccineze pentru ca dl Mahler sa-si ia comisionul cuvenit de la industria pharma, lol…
Mi-a fost cadru didactic la UMF. Pacat, ce sa zic…
Toti pe care-i vezi pe sticla televizorului sunt sau au fost „cadre”… Iar dintre cei de la U.M.F. si celelalte universitati, iarasi multi au fost „cadre”! Asta e absolventa si doctoranda a renumitului Institut de Medicina si Educatie Fizica Oradea…
AICI BORCANUL CU MIERE E MEGA MARE ȘI – I VÂNAT DE BUTOANE MARI . CÂINII DE PAZĂ ÎS ÎN DILEMA PARADOXULUI DE STAT . STATUL 4 ANI E MONOPOL CAP COADĂ .EVENTUAL DE LA UE ÎL POATE PRĂVĂLI …
” Curtea de Apel a anulat ordinul lui Bodog R/1413/11.12.2017 ….. ocupată acum de Mahler. Bodog și Ministerul Sănătății au făcut recurs iar Mahler a depus și ea, în nume personal, cerere de intervenție la Înalta Curte, primul termen de judecată fiind programat în octombrie 2021 ”
Întreb pentru un prieten : dacă Bodog a făcut recurs în 2018, cum primul termen este în octombrie 2021 ?
Prietenii știu de ce 🙂
Aici hoțiile se fac în pauza ,, CÂINILOR DE PAZĂ ” când își devorează ciosvârta nonșalant azvârlită …
Una zic ai alta fac.Puterea si banul le intunecă rațiunea si le corupe conștiința.
Stimata redactie, nimic din ce ati afirmat nu s-a confirmat.