Home Actualitate Răzbunare din dragoste? Cernăianu, singurul denunțător din dosarul Anei Maria Pătru, indicat...

Răzbunare din dragoste? Cernăianu, singurul denunțător din dosarul Anei Maria Pătru, indicat de o verișoară ca fiind amantul fostei șefe AEP

DISTRIBUIŢI

Ne obișnuiserăm ca amantele geloase să-i denunțe pe iubiții ale căror divorțuri nu mai veneau. Iată că nu numai doamnele și domnișoarele pot fi răzbunătoare, ci și domnii. Dacă în cazul lui Ionuț Mihăilescu, denunțătorul Alinei Bica, chiar procurorii au scris în acte de urmărire penală că cei doi aveau o „relație specială”, în cazul Anei Maria Pătru și a lui Mihai Dan Cernăianu, verișoara fostei șefe AEP este cea care dezvăluie că aceasta „era implicată într-o relație de iubire cu Cernăianu Mihai”. Detaliul picant a ieșit la iveală odată cu trimiterea în judecată în 30 decembrie 2016 a Anei Maria Pătru de către procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor.
Conform rechizitoriului, două clasări au efectuat procurorii (vezi foto): prima față de Dan Mihai Cernăianu ca denunțător pentru cumpărare de influență „întrucât există o cauză de de nepedepsire prevăzută de lege și anume denunțarea faptelor mai înainte ca organele de urmărire penală să fi fost sesizate cu privire la acestea”, adică cel de la denunțul căruia a pornit dosarul, și a doua, față de Andrei Elena, verișoara lui Pătru,  pentru spălare de bani întrucât, „nu a cunoscut proveniența sumelor de bani” implicate, crezând că reprezintă un „cadou” oferit verișoarei sale de Cernăianu.
Pătru și Cernăianu sunt de aceeași vârstă, 40 de ani, iar relația lor de iubire a durat deși ea era și este căsătorită cu Florin, în vârstă de 45 de ani și cu care are un băiat adolescent. Zburdalnica președintă AEP pare însă că nu se mai mulțumea cu băieții ăștia între două vârste, 40-50 și avea de ceva timp un amant de 24 de ani, consilier la AEP.
Și uite-așa, Cernăianu și-a amintit, văzându-se schimbat cu o prospătură cu 16 ani mai tânăr că a cheltuit cu ea 50.000 de Euro și a făcut un denunț la DNA. Acesta a denunțat că „a cunoscut-o pe Pătru la sfârșitul anului 2010, când aceasta îndeplinea funcția de vicepreședinte al AEP. Martorul a arătat că, în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat cu inculpata Pătru Ana Maria, aceasta i-a creat convingerea că îl poate sprijini în sensul de a interveni ori a-i facilita întâlniri cu factori de decizie de la nivel central pentru dezvoltarea unor relații comerciale derulate de firma sa în anumite zone de interes.” scriu procurorii în rechizitoriu.
„La începutul anului 2011, Ana Maria Pătru i-a solicitat sprijinul în sensul de a-i oferi detalii de natură tehnică cu privire la achiziția unui autovehicul tip Range Rover Sport, întrucât cunoștea că deține o asemenea mașină și că este pasionat în general de autoturisme. Cernăianu Mihai a fost de acord să o ajute, sens în care s-a deplasat la sediul Premium Auto Motors situat pe șoseaua București-Ploiești unde a configurat un autovehicul marca Range Rover Sport conform cerințelor Anei Maria Pătru, a obținut o ofertă de preț pentru respectivul autoturism”. Ulterior, Pătru i-a solicitat să-i acorde o sumă de circa 50.000 de Euro „necesară achiziției autoturismului menționat. În cadrul aceleiași discuții, inculpata Pătru Ana Maria i-a precizat martorului, în mod direct, că acest sprijin vine în contrapartidă pentru ajutorul pe care i l-a acordat până la acel moment, dar și pentru un ajutor viitor. Conform propriei declarații, Cernăianu Mihai Dan a fost de acord să-i remită acesteia suma de bani pretinsă, înțelegând că nu-i va mai fi restituită niciodată, însă i-a solicitat Anei Maria Pătru să încheie un act fictiv în care să consemneze că suma de bani i-a fost remisă cu titlu de împrumut.”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Pătru și Cernăianu au încheiat un contract fictiv de împrumut antedatat la inițiativa fostei șefe AEP 05.03.2008 pentru 230.000 de EURO. În august 2011, Pătru „i-a cerut lui Cernăianu să disponibilizeze suma de 50.000 de Euro și să i-o înmâneze direct” verișoarei sale, Andrei Elena pe numele căreia s-a cumpărat autoturismul. Verișoara a declarat anchetatorilor că Cernăianu i-a spus că ar dori să-i facă Anei Maria Pătru cadou o mașină iar ea care o relație apropiată cu verișoara ei, știind că aceasta este „căsătorită, este persoană publică și pentru că aceasta era implicată într-o relație de iubire cu Cernăianu Mihai, a fost de acord”.
Cernăianu a dezvăluit procurorilor și că Pătru îi intermediase o audiență la ministrul Economiei Ion Ariton pentru a depune un memoriu pentru o problemă pe care o avea firma lui cu OMV la care statul este acționar minoritar. Cernăianu a precizat procurorilor că Ariton i-a cerut să confirme că vine din partea Anei Maria Pătru și așa s-a probat traficul de influență.
Așa că doamnelor și domnilor demnitari, aveți grijă cu cine vă iubiți că dacă pe vremuri erați turnați soților sau soțiilor acum amanții se duc glonț la DNA.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.