Acasă Economic-Financiar Banca UniCredito s-au putea restructura

Banca UniCredito s-au putea restructura

DISTRIBUIȚI

A doua mare banca italiana, UniCredito, ar putea adopta un plan de restructurare,prin care ar fi eliminate institutiile regionale in favoarea crearii a trei mari divizii dupa obiectul de activitate, se arata in presa italiana, citata de Reuters.

Planul de restructurare, elaborat de firma de consultanta McKinsey, se afla in curs de examinare intr-un moment in care UniCredito si concurentii sai se confrunta cu conditiile defavorabile ale pietei, inclusiv scaderea comisioanelor si a valorii titlurilor mobiliare detinute de banci, ceea ce pericliteaza serios perspectivele de crestere a sectorului.

Daca planul va obtine aprobarea Comitetului de strategie al bancii si a Consiliului sau de Administratie, aceasta va conduce la eliminarea bancilor regionale, cum ar fi CRT, Cariverona si Cassamarca, administrate in prezent de UniCredito in cadrul unui model -federal-, conform publicatiilor italiene -II Sole-24 Ore-, -Milano Finanza- si -La Stampa-.

Trei divizii, cu trei sedii diferite, vor inlocui bancile regionale. Prima, situata in Verona, va deservi marile companii, a doua – cu sediul la Bologna – va derula activitati de retail, iar ultima – situata la Torino – isi va axa activitatile asupra gestiunii patrimoniale pentru clientii bogati.

Planul de reorganizare, care urmeaza unei restructurari similare implementate de IntesaBci, cea mai mare banca italiana, nu a fost inca prezentat in mod oficial fundatiilor care reprezinta unii dintre cei mai importanti actionari ai UniCredito.

Unele dintre aceste fundatii non-profit, precum Cariverona, ar putea avea obiectii cu privire la planul de reorganizare, din cauza temerilor administratiei locale ca acesta ar putea conduce la inchiderea unor sucursale si pierderea de locuri de munca, conform cotidianului -La Stampa-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.