Acasă Economic-Financiar Cea mai buna banca de investitii in Romania

Cea mai buna banca de investitii in Romania

DISTRIBUIȚI

Binecunoscuta revista -Euromoney- a decernat Premiile de Excelenta 2001 sambata seara la Londra.

Pentru prima data in Romania o singura banca a obtinut trei premii in acelasi timp. ING Barings a fost desemnata cea mai buna banca de investitii din Romania prin trei premii distincte pentru ca a angajat cel mai mare volum de imprumuturi pe piata internationala pentru entitatile publice si private romanesti – Best Debt House, a oferit cele mai bune finantari pe piata actiunilor din Romania – Best Equity House si a intermediat cele mai spectaculoase fuziuni si achizitii de intreprinderi – Best Mergers & Acquisitions House.

In total, ING Barings a adus investitii in Romania in valoare de peste 500 milioane de dolari pe parcursul anului 2000. Toate tranzactiile au fost realizate in stransa colaborare cu entitatile ING din alte tari (SUA, Germania, Irlanda, Franta, Belgia, Japonia) si in primul rand cu sprijinul ING Bank N.V. Amsterdam si ING Barings Londra.

Primul premiu, -Best Debt House-, este oferit pentru -prezenta deosebita pe piata-, apreciaza -Euromoney-. ING Barings a fost intermediar pentru una dintre cele mai impresionante tranzactii din intreaga regiune din anul 2000: emisiunea de euro-obligatiuni in valoare de 300 milioane de euro pentru Romania.

-Euromoney- apreciaza ca fiind -de neegalat proiectele de imprumuturi sindicalizate-. In iulie 2000, ING a aranjat primul imprumut sindicalizat fara garantie guvernamentala din Romania finantat pentru prima data in intregime pe piata locala, in valoare de 65 milioane de doalri pentru Petrom. Printre altele, ING Barings a fost co-aranjorul unui imprumut in valoare de 148 milioane de dolari pentru Ministerul Lucrarilor Publice, iar in aprilie 2001 a finantat achizitionarea a doua avioane Boeing, ultimul tip, 737 pentru Tarom, in valoare de 82 milioane de dolari. Tot ING Barings a finantat in anul 2000 un import de echipamente medicale pentru Ministerul Sanatatii in valoare de 71,5 milioane de euro.

ING Barings este a doua societate ce actioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, dupa volumul de tranzactionare. Departamentul de Cercetare al ING Barings este foarte apreciat si diferenta fata de celelalte societati de valori mobiliare din Romania este ca ING are in spate un puternic grup financiar ce este foarte activ pe marile piete internationale din Londra, New York, Amsterdam etc.

ING Barings – banca de investitii, a fost consultantul pentru Brewery Holdings Limited pentru cea mai mare tranzactie din Romania – achizitionarea de catre Austrian Brau Union pentru 165 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.