Acasă Economic-Financiar Firmele-fantoma se intrec in inselarea Fiscului

Firmele-fantoma se intrec in inselarea Fiscului

DISTRIBUIȚI

Garda Financiara a efectuat, in perioada 24-30 septembrie, 3.143 de controale, din care a incheiat 2.458 si a aplicat amenzi contraventionale insumand peste 11 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor. In timpul controlului au fost incasate amenzi de aproximativ 6,3 miliarde de lei.

Marea majoritate a actiunilor ilegale au fost constatate la agenti economici care activeaza in domeniul producerii si comercializarii de produse petroliere si alcoolice.

Comisarii Garzii au stabilit ca societatea Filac Extension SRL din Oradea a efectuat operatiuni care au avut ca scop producerea de benzina fara plumb si comercializarea acesteia pe -piata neagra-, folosindu-se de firme-fantoma pentru a se sustrage de la plata obligatiilor catre bugetul de stat. Societatea nu a mai depus declaratii fiscale si raportari periodice din luna februarie a acestui an.

Sectia Sibiu a Garzii a confiscat si a dispus virarea catre bugetul de stat a sumei de 9,9 miliarde de lei, reprezentand contravaloarea produselor cu documente nelegale de provenienta cu care s-a aprovizionat societatea Geo Drinks SRL. Societatea a achizitionat de la firma -fantoma- Dany Drink SRL Ilfov, folosind facturi speciale procurate anterior rachiu din vin in valoare de 9,9 miliarde de lei

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.