Acasă Economic-Financiar Miliardarii de la Metanef s-au ridicat pe cadavrul SIDEX

Miliardarii de la Metanef s-au ridicat pe cadavrul SIDEX

DISTRIBUIȚI

Surse de incredere din cadrul Ministerului de Interne ne-au dezvaluit ca in spatele protestelor sindicale sta un prosper om de afaceri roman, fost candidat la privatizarea de la SIDEX. Nevoit sa se retraga din drumul taifunului ISPAT, Stefan Marginean, capul grupului de firme Metanef si lider al federatiei patronale -Metalurgia-, nu vrea sa renunte la SIDEX, mai ales ca in combinatul de la Dunare sta sursa nemarginitei sale averi. Astfel incat i-ar fi atras de partea sa, prin diverse mijloace, pe liderii de opinie ai siderurgistilor, care au primit misiunea de a-i sicana prin toate mijloacele, inclusiv de forta (vezi incercarea de blocare a accesului reprezentantilor ISPAT in sediul administrativ al SIDEX), pe oficialii concernului anglo-indian.

Acest lucru nu avea cum sa scape neobservat de structurile informative ale statului, care monitorizeaza atent atat protestele sindicalistilor, cat mai ales circumstantele in care se produc acestea.

Stefan Marginean si-a cladit averea pe seama afacerilor facute la SIDEX din 1992 pana mai deunazi, perioada in care a reusit sa-si ascunda operatiunile de capusa sub pompoasa denumire de Casa de Comert. Ani de-a randul, Marginean si ceilalti ca el au obtinut profituri colosale, strangand SIDEX in clestele operatiunilor mercantile, condamnandu-l la a fi un simplu -manufacturier-, care primea minereuri de la si apoi ii preda tabla sau alte produse metalurgice aceluiasi Metanef.

Asa s-a ajuns ca, in timp ce SIDEX era tinut in viata numai cu perfuzii de la buget, Metanef isi ridica sedii impozante, iar angajatii si asociatii, vile somptuoase si apartamente de lux. Iar Metanef s-a extins, a ajuns la un nivel al cifrei de afaceri de peste jumatate de miliard de dolari, aducandu-i lui Marginean credibilitate in afaceri si parteneri in mai toate tarile, din SUA pana in Pakistan, afaceri cladite pe ruinele metalurgiei romanesti. Dar despre -capusarea- SIDEX de catre Metanef, in numerele viitoare.

Marcel Capitanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.