Acasă Economic-Financiar Modificari la impozitarea veniturilor

Modificari la impozitarea veniturilor

DISTRIBUIȚI

Pensiile mai mici de cinci milioane de lei, ajutoarele acordate angajatilor, primele de pana intr-un milion de lei, precum si veniturile provenite din asigurari nu vor fi impozitate, potrivit concluziilor sedintei de miercuri a Comisiei de dialog social din cadrul Ministerului Finantelor.

Surse sindicale au declarat ca partile au luat in discutie si posibilitatea modificarii cotelor de impozit pe venit stabilite prin Ordonanta 73/1999. Astfel, fata de cotele actuale de 18-40%, Ministerul Finantelor a propus 16-38%.

Chiar daca responsabilii Ministerului Finantelor intentionau sa promoveze modificarea ordonantei mentionate astfel incat noile prevederi sa fie aplicabile de la 1 ianuarie 2002, acest lucru nu este posibil inca, din cauza angajamentelor Guvernului roman fata de Fondul Monetar International privind mentinerea fiscalitatii la nivelul actual, au precizat sursele citate.

De asemenea, partile au convenit asupra modificarii unor cote ale deducerilor personale si ale impozitelor aplicate anumitor transe de salarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.