Home Economic-Financiar Tentativa de pedeserizare a conducerii societatilor portuare galatene a esuat

Tentativa de pedeserizare a conducerii societatilor portuare galatene a esuat

DISTRIBUIŢI

Ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea, a decis sa-i reconfirme in functii pe cei care ocupa in acest moment fotoliile de director la Zona Libera Galati si la societatile din domeniul portuar la care statul este actionar majoritar. Din cate se pare, desi reprezentantii pe plan local al partidului de guvernamant au facut o serie de propuneri de inlocuire a acestora, tentativa de pedeserizare a esuat. Culmea este ca cei mai multi dintre actualii directori sunt sau erau membri ai unor formatiuni politice si au fost numiti tot pe baza de -algoritm-. La conducerea acestor institutii predomina membrii PD, inscaunati pe vremea cand ministru al transporturilor era colegul lor de partid, actualul primar general al Capitalei, Traian Basescu.

Florin Uzumtoma ramane directorul general al SC Resalv SA

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la Resalv SA, care a avut loc la sfarsitul lunii trecute, a hotarat noua componenta a Consiliului de Administratie al societatii aflate in subordinea Ministerului Lucrarilor Publice, Transportului si Locuintei.
In Consiliul de Administratie au fost alesi patru reprezentanti ai ministerului – Marin Bozoi, Ion Suciu, Gugu Alexandru si Plavota Luminita si Florin Uzumtoma -, care a fost reconfirmat de reprezentantii ministerului in postul de presedinte al CA si director general al societatii. Dupa cum se stie, Florin Uzumtoma a fost membru al Partidului Democrat.

PDSR nu a putut sa-si puna oamenii nici in fruntea AFDJ, APDM si Zona Libera

Pe 28 martie, desi s-au operat o serie de schimbari la nivelul CA, ministrul Miron Mitrea l-a reconfirmat in functia de presedinte al acestei structuri CA si director al AFDJ Galati pe Mihai Ochialbescu, si el membru PD. Dupa cum se stie, Ochialbescu a ajuns director la AFDJ dupa indepartarea din functie a taranistului Dan Focsaneanu. In momentul numirii, el nu era inca inscris in Partidul Democrat, dar a devenit membru dupa ce actualul deputat Mircea Toader, la a carui firma a fost angajat, a devenit presedinte interimar al filialei Galati.
Desi in ultimele luni schimbarea directorului de la Zona Libera Galati a fost data ca iminenta si s-au vehiculat diverse nume de posibili inlocuitori, printre care si cel al actualului director al Televiziunii Galati, Claudiu Branzan, ministrul Miron Mitrea l-a reconfirmat in cele din urma in functie pe Costel Toma, fost si el membru al Partidului Democrat.
De asemenea, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei l-a reconfirmat in functia de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Administratia Portuara a Dunarii Maritime (APDM) pe Alexandru Galiatatos, membru al Partidului National Libera

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.