Acasă Monden Peste 4.000 de persoane vor asista la căsătoria prințului Albert al II-lea,...

Peste 4.000 de persoane vor asista la căsătoria prințului Albert al II-lea, la Monaco

DISTRIBUIȚI

Peste 4.000 de persoane, în afara invitaților de marcă, vor asista la căsătoria religioasă a prințului Albert al II-lea cu logodnica sa sud-africană, Charlene Wittstock, în Piața Palatului din Monaco, în 2011, informează AFP.
Porțile și ușile Palatului princiar monegasc vor fi, în mod excepțional, larg deschise în timpul acestei ceremonii.
„Căsătoria religioasă va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în curtea de onoare a Palatului princiar, de la ora 17.00. Porțile Palatului vor rămâne deschise, pentru a permite celor aproximativ 4.000 de persoane să asiste la această ceremonie, ce va fi transmisă și pe câteva ecrane uriașe“, se afirmă într-un comunicat oficial al casei regale din Monaco.
Vor exista astfel două incinte: în prima dintre ele, în interiorul Palatului, invitații privilegiați – capete încoronate și șefi de state – vor asista la această ceremonie. în a doua incintă, în exteriorul Palatului regal, în piața din fața acestuia, aproximativ 4.000 de persoane vor urmări căsătoria prințului pe câteva ecrane uriașe.
Porțile Palatului monegasc vor rămâne deschise pentru a asigura „o continuitate“ între cele două tipuri de invitați, a precizat casa regală monegască.
Slujba va fi celebrată de Bernard Barsi, arhiepiscop de Monaco.
Căsătoria civilă va avea loc cu o zi mai devreme, de la ora 17.00, în sala tronului din Palat. Ea va fi celebrată de Phillipe Narmino, directorul departamentului de servicii judiciare și președinte al Consiliului de Stat din Monaco. Phillipe Narmino este ofițerul de stare civilă al familiei princiare.
1 iulie și 2 iulie au fost declarate zile libere în Monaco.
Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de natație organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidențiat câștigând proba de 200 metri spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.