Acasă IT & Comunicatii Sony Corp. ar putea coopera cu Ericsson in telefonia mobila

Sony Corp. ar putea coopera cu Ericsson in telefonia mobila

DISTRIBUIȚI

Sony Corp. a anuntat ca ar putea coopera cu Ericsson in vederea producerii de telefoane mobile, ceea ce ar oferi grupului suedez un partener mai mult decat necesar pentru revigorarea activitatii diviziei de telefoane mobile, relateaza Reuters.

Sony, care produce telefoane capabile sa stocheze muzica pe sisteme Memory Stick, si Ericsson au realizat un acord de baza pentru crearea, pana la sfarsitul anului, a unei firme mixte in Marea Britanie si urmeaza sa faca un anunt public in acest sens saptamana viitoare.

Conform acestui acord, cele doua companii isi vor integra diviziile de telefonie mobila, a precizat cotidianul -Nihon Keizai- Shimbun, care insa nu a putut preciza daca noua firma va vinde telefoane sub o singura marca. -Cele doua companii discuta o posibila cooperare, dar nu a fost inca decis nimic-, a afirmat Sony.

Costurile mari implicate de dezvoltarea unei noi generatii de telefoane celulare cu acces rapid la Internet, carora li se adauga o competitie a preturilor foarte dura pe plan global, au redus profiturile marilor producatori de telefoane mobile, obligand Ericsson, la sfarsitul lunii martie, sa desfiinteze 3.300 de posturi.

Ericsson a confirmat discutiile cu Sony, dar nu a oferit prea multe detalii. -Discutam cu Sony despre crearea, in comun, a unei afaceri, dar nu au fost inca luate nici un fel de decizii, a declarat purtatorul de cuvant al Ericsson, Roland Klein.

Masahito Ono, analist la UBS Warburg, a afirmat ca o alianta intre Ericsson, care a vandut anul trecut 43 milioane de telefoane, si Sony, care a vandut sapte milioane, ar fi benefica pentru producatorul japonez, care doreste sa ofere cat mai multe produse pe piata. -Pentru Sony ar fi bine, pentru ca ar extinde canalele de distributie si ar impulsiona productia-, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.