Conducerea PSD a găsit înlocuitorii pentru cei trei miniştri demisionari, Ministerul Dezvoltării regionale urmând a fi preluat de Paul Stănescu, cel al Transporturilor urmează să fie Felix Stroe, iar la Fonduri Europene, Marius Nica. Liviu Dragnea a anunțat că cei trei au fost votaţi în unanimitate. Cu o excepţie, Nicu Bănicioiu a votat împotrivă în cazul lui Paul Stănescu. Rovana Plumb a fost consolată cu şefia Comisiei pentru afaceri europene, Sevil Shhaideh a fost numită consilier de stat la Primul ministru iar chestor la Senat va fi Adrian Ţuţuianu. Cuc rămâne doar parlamentar.
Felix Stroe a fost turnător la Securitate încă din liceu
Conform Adeverinţei nr. 1944/ 06.06.3013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Haşdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ DAN. A fost abandonat de reţea a data de 06.03.1973.
Direcţia de Specialitate a identificat următoarele informaţii transmise Securităţii de către domnul Stroe Felix: «Informez că P.V. este elev în anul II la Liceul Eminescu. Despre acesta cunosc că are o comportare normală, nu l-am văzut în anturaje dubioase şi discuţiile pe care le-am avut cu acesta nu s-au referit cu nimic la emisiunile Europei Libere, precum nici alte comentarii cu caracter politic.“. În baza actelor de la dosar, CNSAS stabileşte faptul că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii.
Numele lui Felix Stroe a fost dat unei străzi din comuna constănţeană Cumpăna, unde primar este colega de partid a lui Stroe, Mariana Gâju. Denumirea a fost dată în semn de recunoştinţă pentru că regia pe care o conduce Stroe a racordat comuna la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.
Baronul de Olt, Paul Stănescu, e urmărit penal de DNA
Prin încheierea nr.241 din 21.09.2015, Tribunalul Olt „admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti – Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale privind pe suspecţii Vîlcov Darius Bogdan, Stănescu Paul, Prina Minel Florin, Langa Bogdan Graţian, Tomescu Constantin Cristian, Şerban Laurenţiu Adrian, Ramba Andrei Ovidiu, Bărbulescu Andra şi Oprescu Marius. În baza art. 335 alin.4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.223/C2/2015 din 15.07.2015, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti – Direcţia Naţională Anticorupţie prin care s-a dispus infirmarea rezoluţiei nr.271/P/2012 din data de 05.07.2013 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciului Teritorial Craiova şi confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.271/P/2012. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21 septembrie 2015, la Tribunalul Olt.”
Întrebat astăzi cum comentează dosarul său penal, Stănescu a declarat că nu știe ce calitate are și că nu știe nimic din dosar deși conform portalului instanței, acesta l-a avut ca apărător ales pe avocatul Vitan Nicolae.