Acasă Veto Acoperiții SIE-DGIPI-SRI și descoperiții Coaliției KAZ-GRIVCO-SOV

Acoperiții SIE-DGIPI-SRI și descoperiții Coaliției KAZ-GRIVCO-SOV

DISTRIBUIȚI

Lumea văzută de la București

În plină frământare electorală asupra informatorilor și agenților conspirați din presă, s-a lansat pe piață și „profilul ofițerului acoperit“ din politica de azi, cu țintă asupra premierului desemnat, Lucian Croitoru. Simpatic e că atacul vine din partea agenților trusturilor pline de „descoperiți“, începând cu vârfurile Coaliției KAZ-GRIVCO-SOV: Patriciu, Felix și Vîntu, nici unul dintre ei nu ar fi putut promova în timpul regimului comunist în spațiile și mediile în care au activat – arab, european, interlop – fără o strânsă legătură cu Securitatea. Sau cu alte servicii. Apoi, nu cumva profilul vehiculat nu se suprapune perfect și pe un Johannis?; ca să nu mai vorbim de Geoană, Oprescu, Duda, Dăianu, Stolojan, Isărescu, Dijmărescu, Pasti, Secăreș, Codiță, Năstase, Teodorescu etc etc etc. Vorba „prostanacului“: „nici noi nu mai știm câți suntem“… Diferența, desigur, cum am spus, ține de „croitor“. Unii au costumele făcute încă de pe vremuri, la Casa de Modă Venus, alții la Londra, Washington sau Moscova. Cei mai mulți amestecă obiectele vestimentare ca pe băutură, gen votcă-cola. Alții se mențin pe whisky. Foarte puțini mai preferă palinca. Dacă mă întrebați pe mine, după 20 de ani de presă și activitate pe spațiul extern, părerea mea este că nimeni nu mai este propulsat în funcții-cheie de conducere în aparatul de stat dacă nu este cadru sau dacă nu garantează pentru el un membru de încredere al mafiei politice.
La fel și cu noi, ziariștii. Numărarea formatorilor de opinie care nu sunt agățați în vreo nadă SIE-DGIPI-SRI sau a unei rețele externe, cel mai adesea antiromânești, este cât se poate de simplă: se face prin eliminare, de pe televizoare. De la TVR, la televiziuni de cartier, cel puțin în ce privește audiența de 1 – 2% din națiune, ca Realitatea TV sau Antenele, majoritatea persoanelor catapultate este tributară unei asemenea legături. Cei rămași pe-afară, ca și pe vremuri, sub imperiul morții civile, este aproape sigur că au devenit amenințări serioase, dar nu la adresa siguranței naționale, ci dimpotrivă, la adresa celor care atentează la siguranța națională.
Zilele acestea circulă printre jurnaliști, mai mult sau mai puțin securiști, o listă a „acoperiților“, apărută și pe site-ul ziarului „Curentul“, la comentarii. Sunt nume vechi, de personaje prăfuite, cunoscute pentru orice profesionist al informațiilor ca aparținând mai multor structuri – când făceai naveta de la „Ștefan Gheorghiu“ la vreo ambasadă occidentală sau de la București la Budapesta, Londra și München, Paris și Heidelberg și retur, la „odioasa dictatură“, nici nu poate fi altfel – dar și nume de tineri, activi și foarte vorbăreți, până mai ieri. Am consultat un specialist al serviciilor, pentru a edifica cititorii „Curentului“ și pe cei migrați de la „Ziua“ – pentru care îmi arăt recunoștința – asupra acestor speculații. Profesorul de contra-spionaj susține că pe această listă sunt și agenți ai altor servicii… altele decât cele care toacă banii contribuabililor români. „În lumea asta a operațiunilor secrete pot fi întâlniți tot felul de oameni: mercenari și aventurieri, homosexuali și curve, trădători, conspiratori sau revoluționari de profesie, nebuni geniali sau… „contra-ziariști“. Marii proprietari ai trusturilor media au păcălit pe mulți în numele serviciilor, făcând caz de șefii acestora, de generalii și ofițerii pe care i-au racolat ori au fost infiltrați pe lângă ei… Viitorul va dovedi ca nimeni nu e infailibil. Încerc un sentiment de jenă  profesională când văd că un fost director de serviciu sau altul se autoinvită – prin „acoperitul său“ – pe la câte un post de televiziune. În contextul marilor combinații politice preelectorale unii așa-ziși „acoperiți“ au devenit deja un fel de proprietate privată în fața căreia sistemul a prea mic. Asta se întâmplă când la tastatura operațiunilor acoperite se joacă tot felul de neaveniți care eludează diferența între verbele „a apăra“ și „a atenta“. Rămâne să va țin la curent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.