Home Actualitate Condamnat definitiv la închisoare de două ori, Mirel Palada sărbătorește azi un...

Condamnat definitiv la închisoare de două ori, Mirel Palada sărbătorește azi un an de la începerea termenului de încercare

DISTRIBUIŢI

Mirel Palada a fost condamnat pe 17 mai 2024 la un an și 8 luni de închisoare cu suspendare după ce a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind depistat la data de 8 octombrie 2020, la volanul unei mașini, în Bucureşti, emanând halenă alcoolică și la 6 luni de închisoare după ce l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu pe platoul unei emisiuni tv în timpul pauzei. Cei doi participau la o dezbatere politică la postul B1 TV.

Palada voia „execuții electrice” ale jurnaliștilor

Mirel Palada a deținut funcția de purtător de cuvânt în timpul guvernării lui Victor Ponta, demis la numai un an de la numire în urma unui mesaj jignitor la adresa jurnaliștilor.

În calitate de purtător de cuvânt a transmis pe Facebook că îi face plăcere să „execute electric“, prin blocarea pe Facebook, pe diferiţi jurnalişti „obiectivi“. „Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este”, a transmis atunci Palada.

Minuta condamnării din 17 mai 2024

În baza art. 421 pct.2 lit. a C. proc. pen. admite apelul declarat de inculpatul Palada Theodor Mirel, împotriva sentinţei penale nr. 747/16.11.2023, pronunţate de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, pe care o desfiinţează în parte, şi rejudecând:
Descontopeşte pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată prin sentinţa apelată şi repune în individualitatea lor pedepsele componente, de 2 ani închisoare şi 6 luni închisoare. Reduce pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Palada Theodor Mirel pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 C.pen. (faptă din data de 8.10.2020), la 1 an şi 6 luni închisoare.
Înlătură pedepsele complementară şi accesorie prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. i C. pen. Menţine dispoziţia de anulare, conform art. 89 alin. 1 C.pen., a amânării aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilite inculpatului prin sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București def. prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Curții de Apel București.
În baza art. 40 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b 1 C.pen. contopeşte pedeapsa de 6 luni închisoare, stabilită prin sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București definitivă prin decizia penală nr. 691/12.05.2021 a Curții de Apel București, cu cea de 1 an şi 6 luni închisoare, aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 1 C.pen., aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa rezultantă a închisorii, pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 3 ani. În baza art.45 alin.5 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară. În baza art. 91 alin. 1 și al art. 92 C.pen. suspendă executarea pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la data de 17.05.2024.
În baza art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art.66 al.1 lit. a şi b C. pen., pe o perioadă de 3 ani, se execută de la data de 17.05.2024. Pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi este executabilă în condiţiile în care pedeapsa principală devine executabilă.
În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. inculpatul este obligat, ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen. inculpatul este obligat, ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București, sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul ADP Sector 2 sau Primăria Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.
Atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 96 C. pen. Menţine dispoziţia instanţei de fond de obligare a inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către stat. Cheltuielile judiciare, în apel, rămân în sarcina statului.