Home Regulament comentarii

Regulament comentarii

Raspunderea pentru comentarii

  • Site-ul cuprinde sectiuni in care cititorii isi pot posta/prezenta opiniile si comentariile – in mod liber, direct si nemijlocit – la rubricile de comentarii, in virtutea dreptului la libera exprimare. Raspunderea asupra continutului opiniilor si comentariilor postate de cititori in site-ul curentul.info revine in intregime autorilor postarilor. Rubricile de comentarii au regim similar cu retelele de socializare si de posta electronica/mesagerie colective, raspunderea pentru folosirea rubricilor si pentru continutul comentariilor postate revenind exclusiv autorilor. curentul.info isi rezerva dreptul de a elimina acele opinii/comentarii pe care le considera daunatoare, sub orice forma, imaginii site-ului, inclusiv de a bara IP-urile celor care se exprima indecent.

 

  • Potrivit Hotararii din 2.02.2016 a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – „Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete si Index.ho versus Ungaria” raspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajata daca exista un Disclaimer care avertizeaza asupra conditiilor de postare a comentariilor, statuandu-se ca in cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate sterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.

 

  • curentul.info va sterge orice comentariu la simpla cerere scrisa a persoanelor care se considera vatamate. Cererile in acest scop vor fi trimise pe adresa secretariat@curentul.info

 

  • In cazul unui comentariu considerat prejudiciant de un tert, curentul.info va pune in caz de litigiu, la dispozitia autoritatilor, IP-ul persoanei care a postat un asemenea comentariu, in scopul identificarii si angajarii raspunderii.

 

  • Raspunderea civila pentru orice aspect legal in legatura cu postarea opiniilor si comentariilor apartine exclusiv celor care posteaza si in niciun un caz curentul.info; Autorul unei postari nu va revendica vreun drept legal sau vreo raspundere din partea curentul.info asupra textului postat in paginile curentul.info.