
Frații Tate au reacționat pe Rețeaua X (fostul Twitter), după ce publicația Financial Times a scris că Administrația Trump face presiuni asupra României să ridice restricțiile impuse asupra lor.
Atât Andrew, cât și Tristan Tate au acuzat fosta administrație Joe Biden că se află în spatele problemelor lor din România.
„Joe Biden a fost cel care ne-a închis, în primul rând. Atacul a fost sponsorizat de USAID.
Biroul de Externe al Marii Britanii a fost foarte implicat. Niciuna dintre acuzațiile împotriva mea nu a fost vreodată reală.
Voi face o expunere care va arăta nivelurile de corupție sub democrați și în prezent încă în Europa”, a scris Andrew Tate.
Tristan Tate: „Asta se întâmplă când ești nevinovat”
„Singurele fapte pe care le-am confirmat despre „intervenția americană în cazul meu” este faptul că Biden și departamentul de stat democrat al SUA au ordonat României să mă închidă și să-mi distrugă viața în urmă cu 2 ani și jumătate. O spun de ani de zile. Pe 19 decembrie anul trecut, cazul meu a fost respins din tribunal. Asta se întâmplă când ești nevinovat. Pe 19 decembrie anul trecut, cazul meu a fost respins, cu o lună înainte ca republicanii să aibă putere. Am fost corect împotriva sistemului de justiție românesc și am considerat cazul meu „inapt pentru judecată” din cauza probelor corupte și nesemnificative. Am câștigat în timpul administrației Biden, au avut 2,5 ani să mă judece și să mă condamne și nu au putut. Dacă aceste actualizări sunt adevărate, nu sunt semnificative”, a scris Tristan Tate.
Pe 17 decembrie 2024 Direcția Antifraudă a anunțat că a stabilit un prejudiciu de 28,8 milioane în sarcina fraților Tate.
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au efectuat în perioada mai-decembrie 2024 controale antifraudă la două persoane fizice de cetățenie britanică, context în care, în urma activităților specifice antifraudă, a fost stabilită rezidența fiscală a acestora în România.
Cu această ocazie, inspectorii antifraudă au identificat venituri nedeclarate de către cetățenii britanici și au stabilit un prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare de 28,8 milioane de lei, reprezentând impozit pe venit. Totodată, verificările antifraudă au fost extinse și față de alte entități juridice și fizice.
Controalele antifraudă au fost desfășurate cu sprijinul și în cooperare cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)- Structura
centrală, cu respectarea competențelor materiale specifice fiecărei structuri.
În acest context, ANAF reafirmă importanța respectării prevederilor fiscale și subliniază determinarea în combaterea evaziunii fiscale, în colaborare cu partenerii instituționali, iar această intervenție subliniază angajamentul autorităților în combaterea evaziunii fiscale și în asigurarea echității fiscale pentru toți contribuabilii.
De asemenea, ANAF reiterează importanța respectării obligațiilor fiscale și atrage atenția asupra consecințelor legale ale nedeclarării veniturilor, indiferent de sursa acestora.