Home Actualitate Ca să câștige cine trebuie concursul, managerul politician al spitalului a dispus...

Ca să câștige cine trebuie concursul, managerul politician al spitalului a dispus respingerea dosarului unei candidate „că nu are bască”

DISTRIBUIŢI

Spitalul din Sighișoara este condus de anul trecut de un PNL-ist plimbat politic din spital în spital: Tg. Mureș, Filantropia București, Ploiești. Dan Sîmpălean a încercat să devină manager și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca dar nu i-a ieșit.

Instalat la Spitalul din Sighișoara, proaspătul manager Sîmpălean a organizat concurs pentru ocuparea funcției de Director Financiar. La concurs s-au înscris două persoane, una agreată, una neagreată. Și când concursul este unul cu dedicație, se aplică vorba poetului: „dacă ai bască de ce ai bască, dacă n-ai bască de ce n-ai bască?”

Ieri, candidata neagreată de Sîmpălean a fost respinsă la selecția dosarelor pe motiv că nu a respectat art.3, aliniatul 2 din metodologia de concurs. Candidatul agreat, ați ghicit, a fost admis.

Ce nu a respectat candidata cu sau fără bască

Articolul 3 din metodologia de concurs prevede: „(2) Proiectul de specialitate trebuie să fie realizat individual de către candidat, să rezolve problemele solicitate într-un volum de maximum 8-10 pagini tehnoredactate pe calculator cu fonturi de 14, în Times New Roman, spațiere la un rând și trebuie să fie depus la înscriere.”

Din informațiile obținute de ziarul Curentul, candidatul al cărui dosar a fost respins nu numerotase și coperta și astfel comisia de concurs ar fi considerat că au fost 11 pagini iar aceeași comisie de concurs a constatat că tehnoredactarea ar fi fost pe alocuri neconformă.

Poate este așa, poate nu este așa, ca și în cazul băștii

Dar oricum nu contează pentru că aceeași metodologie prevede în Anexa 3 – GRILĂ DE PUNCTARE A PROIECTULUI DE SPECIALITATE, la punctul 6 că respectarea condițiilor de redactare a proiectului se punctează cu un 1 punct din 10 astfel:

„Redactarea proiectului
– scris cu font 14 Times New Roman – 0,25 p;
– distanța dintre rânduri – 0,25 p;
– nr. de pagini (8-10 pagini) – 0,50 p”

Adică redactarea proiectului trebuia analizată pe 6 decembrie, după proba scrisă, în cadrul susținerii proiectului de specialitate, nicidecum la depunerea dosarelor.
Dar cum candidata respinsă e o profesionistă cu experiență Sîmpălean s-a temut că aceasta va obține punctajul maxim la proba scrisă, o fi avut și un proiect foarte bun și atunci nu mai bine îî încalci dreptul de a participa la concurs? Procurorii DNA ar spune nu, că e abuz în serviciu!