Acasă Actualitate Baconschi, de la limba îngerilor la limbi în parc

Baconschi, de la limba îngerilor la limbi în parc

DISTRIBUIȚI

Baconschi este un om de mare spectacol. Spectacol de varieteu, de cancan, un fel de sport al rochițelor ridicate peste chiloței. Recent, chiar de Cancan a devenit episodul unui show erotic fulgurant al limbilor în parc cu o puștoaică bine făcută pipăită zdravăn pe o bancă de fantele fanat și durduliu.
Baconschi a mai oferit și în trecut spectacole. Celebru a rămas show-ul umed din jacuzzi, cu o vulpe cam deșelata din cotețul MAE. Alt spectacol aparte l-a oferit Baconschi la o sindrofie de partid dedicată lui Udrea, cea care se străduie din răsputeri să îngroape  PDL. Diplomatul, teolog la bază, aspirant la șefia creștin democrației în România este (și) un fel de specialist în limba îngerilor și râsul patriarhilor – a scris câte ceva pe teme din astea, specioase, ca și Pleșu, concurentul lui Udrea. Nu Pleșu însă ci Ea și numai ea i-a oferit ocazia lui Baconschi să dea totul din el, dovedindu-se a fi un mare specialist în limbile mundane și oferind un spectacol fascinant prin grotesc, al slugărniciei artificiale și josnice, al adulației ipocrite sub forma unei jalnice prosternări publice la adresa Elenei Udrea.
„Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Ești inteligentă, ești frumoasă, ești tenace, ai anduranță la mediul general dezgustător al politicii romanești și nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare și PDL are probabil nevoie de acest lucru“, așa glăsuia din gurița-i jilava și ochișorii galeși expertul Baconschi, acu câțiva anișori.
Mai mult ca sigur Udrea chiar are o anduranță de neegalat și  n-avea nevoie de nimeni să-i pupe poala rochiei, ea a ajuns la nivelul în care adulația umedă a unuia ca Baconschi o lasă perfect uscată. Ca un adevărat teolog versatil școlit la Vatican, Baconschi este expert și în teme igrasioase.
Cu ceva vreme în urmă pentru a arăta cât de prompt este el, cât de câine de pază aprig vărsătoriu de sânge, a sărit la gâtul unei colege, Raluca Turcan, despre care a afirmat că ar fi „egeria lui Stolojan, soția fostului purtător de cuvânt de la Cotroceni și, mai nou, adulatoarea umedă a lui Vasile Blaga”.
Desigur creștinește ar fi fost din partea lui Baconschi să nu ridice piatra – doar nu degeaba se pretinde creștin democrat deși se trage dintr-un proletcultist. Cum însă instinctul slugarnic a fost mai puternic, teologul și diplomatul și ce mai pretinde Baconschi că ar fi a ridicat piatra și a dat în Stolojan  și în egeria sa, femeie măritată și cu copil mic. I-a venit egeria cu ricoșeu în scăfârlie, acum.
Spre deosebire de Baconschi, Stolojan n-a fost prins cu vreo puștoaică pupându-se în parc, cum a fost surprins ilustrul expert în limba și râsul îngerilor, ajuns de râsul curcilor.

„Săruturi disperate și atingeri pofticioase în zone intime!“

Reportajul din Cancan este unul antologic și merită citat cuvânt cu cuvânt, fie și pentru uzul minorilor care se pregătesc cu avânt pionieresc pentru diplomație: „Nici paparazzilor, nici camerelor de filmat nu le-a venit să creadă că un fost ministru de Externe poate să-și plimbe presupusa amantă pe la restaurant, pe trotuarele Capitalei și prin parc unde au făcut lucruri pe care n-ar trebui să le vadă minorii.
În parc, Baconschi și bruneta au ochit o bancă afundată în întuneric, ferită de ochii lumii, și s-au așezat crezând că nimeni nu-i poate observa. Imediat, au început să-și împartă unul celuilalt gesturi fierbinți de tandrețe ca doi adolescenți „loviți” de prima dragoste! Săruturi disperate și atingeri pofticioase în zone intime!
La asta și-a supus politicianul partenera mult mai tânără. Atmosfera a devenit atât de fierbinte, încât fostul ministru de externe nu a mai rezistat tentației și și-a aplecat nasul între sânii presupusei amante. Dar nu, nu s-au oprit aici!
Între cei doi au continuat hârjonelile, el plimbându-și mâna peste picioarele sexy ale ei. Totul a durat aproape o oră. Mult ar spune unii sau unele!
La capătul partidei de… tandrețuri, politicianul, probabil epuizat de atâta „joacă”, și-a aprins o pipă acolo, pe bancă, ca să-și mai revină”.
Din filmările celor de la Cancan se observă că duduița bine făcută era complet dezinhibată, și ar fi fost gata să devină pe loc egeria umedă a lui Baconschi. La cât o manevrase manual distinsul creștin democrat puștoaica se vedea că avea rochița, dealtfel extrem de scurtă, fleașcă, ca un prosop căzut în jacuzzi-ul lui Manuela Vulpe, diplomata noastră atât de abilă în ale manevrelor în spații mici – gen cadă sau jacuzzi. Manuela care-l cunoștea bine de tot pe Baconschi de vreme ce îi scria în mesajele erotice despre amorul său propriu elevat până la robinetul jacuzzi-ului și menționa înțelept că-l caracteriza „cochetăria masculină”. Femeia, îl „citise” bine pe Baconschi și l-a definit perfect: un fel de cocotă masculină.

„Lumea de azi e teribil de nesăbuită"

O platformă online, care mo­nitorizează comportamentul politic al candidaților la alegerile parlamentare l-a încadrat pe Baconschi în seria po­liticienilor misogini. Eu nu cred că Baconschi este misogin, adică urăște femeile. Episodul din parc de zilele acestea, în care se vede clar că o smotocește pe puștoaica nurlie cu un real patos creștin democrat și libidinoșenie iezuită ar putea fi o dovadă că Baconschi este orice altceva decât misogin.
Problema sa și a aparițiilor sale în spațiul public este că nu mai știe să facă distincția între ce poți face în spațiul privat și ce îți permiți să faci în spațiul public, mai ales când ești persoană publică. În filmele americane la fazele în care apar adolescenți cu coșuri care se freacă și se ling în parcuri de regulă comentariul câte unui trecător la adresa puberilor înflăcărați este „go get a room”. Ministrul are desigur un apartament cu mai multe camere dar acolo stă (și) nevasta sa. Dilema serioasă, numai bună de analizat în Dilema veche a ductilului Pleșu, pe unde scrie sulfurosul Baconschi. Sau pe blogul său unde însă de regulă, în loc să trateze probleme serioase, Baconschi înjura femei, colegi de partid, protestatari, de regulă oameni care nu-i pot provoca daune la salariu.
Însă de aici i s-a și tras, de la gurița jilavă, nu degeaba o vorbă românească spune că gura bate dosul. Abilul Baconschi este primul și probabil singurul ministru din istoria recentă a României demis prin sms, de către inteligentul Boc, imediat după ce și-a dat drumul la gura – ghiolbănește – la adresa protestatarilor din iarna trecută.
„Lumea de azi e teribil de nesăbuită“ declara gomos și plin de ifose intelectuale, într-un interviu publicitar, Teodor Baconschi. Nu putem decât să-i dăm dreptate, gura păcătosului adevăr grăiește.   

George Roncea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.