Acasă Actualitate 10.000 de euro, permisul auto pentru analfabeți

10.000 de euro, permisul auto pentru analfabeți

DISTRIBUIȚI

Peste 1.500 de persoane, între care și șoferi de tiruri și de transport persoane, au "promovat" examenul auto la Argeș, permisul pentru analfabeți ajungând la 10.000 de euro, după cum reiese din declarațiile date procurorilor de persoanele cercetate în dosarul eliberării frauduloase de permise auto în Argeș.
O parte dintre persoanele acuzate în acest dosar au început să facă declarații procurorilor, deși inițial "profitaseră" de dreptul lor de a nu declara nimic.
"În acest sens, urmărirea penală a relevat că sunt peste 1.500 de persoane care, ca urmare a activității infracționale cercetate în acest dosar, au beneficiat de obținerea frauduloasă a permisului de conducere", este concluzia anchetatorilor.

Procurorii mai arată, în actele trimise instanței, că în urma percheziției de la sediul Serviciului Permise Auto Argeș din 16 iunie s-au găsit 13 chestionare cu întrebări pentru obținerea permisului de conducere corespunzător categoriei B și 14 chestionare cu întrebări pentru categoria C, pe care erau însemnate răspunsurile corecte, printr-un punct aplicat cu carioca în dreptul unora dintre enunțurile întrebărilor conținute de respectivele chestionare.
"Cu privire la aceste înscrisuri, învinuitul Mihai Crăciun a confirmat (prin declarațiile date la 18 și 19 iunie) că acele chestionare au fost utilizate începând cu luna ianuarie 2006 de către membrii grupării infracționale din care fac parte și Codruț Gheorghe Vlăscenu, Daniel Zidaru, Vasile Voinea, pentru a facilita anumitor candidați (…) promovarea frauduloasă a probei de sală", se mai arată în dosarul eliberării frauduloase de permise auto în Argeș.

Bani ascunși în halatul de baie

Și la percheziția de la domiciliul șefului Serviciului Permise Argeș, Codruț Gheorghe Vlăsceanu, anchetatorii au descoperit lucruri inedite. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Vlăsceanu a încercat să ascundă banii în cele mai "surprinzătoare" locuri, până și în halatul de baie.
Polițistul Mihai Crăciun a declarat procurorilor că cel puțin doi ofițeri, Vasile Voinea și Daniela Zidaru, se "îngrijeau" de candidații speciali. "Unul dintre examinatori avea sarcina de a indica respectivilor candidați să ocupe în sala de examen anumite locuri prestabilite, iar un alt examinator (de regulă, Daniel Zidaru sau Vasile Voinea) le punea la dispoziție chestionarele pe care erau însemnante răspunsurile corecte", a spus acesta procurorilor.
"Același învinuit a menționat că, pentru racolarea candidaților care beneficiau de acest tratament preferențial, funcționa o înțelegere între funcționarii de la Serviciul Permise Auto Argeș și ceilalți membri din grupare care racolau persoane interesate să obțină permisul de conducere, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 700 de euro și 4.500 de euro, ajungând uneori chiar la 10.000 de euro în cazul candidaților analfabeți", se mai precizează în actele procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.