Acasă Actualitate 18 pacienți au refuzat să recunoască mita dată pentru cinci medici. Toți...

18 pacienți au refuzat să recunoască mita dată pentru cinci medici. Toți au fost deferiți justiției

DISTRIBUIȚI
De-a lungul ultimilor ani am fost obișnuiți ca procurorii să cheme mituitorii să-i întrebe dacă au dat mită, aceștia să recunoască și astfel să scape de răspunderea penală pentru că în Codul Penal sunt prevăzute două situații când mituitorul scapă: când a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita sau dacă denunţă fapta mai înainte ca procurorul să întocmească actul de sesizare. Iată că în Piatra Neamț cinci medici și 18 pacienți au fost trimiși în judecată pentru luare și dare de mită.
Patru medici ortopezi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped al Policlinicii unităţii au fost trimişi în judecată de procurori pentru luare de mită, conform dosarului înregistrat la Tribunalul Neamţ.
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi 18 pacienţi care ar fi dat mită respectivilor medici.
Dosarul penal a fost înregistrat în luna martie, atunci când procurorii au descins în secţia de ortopedie a spitalului, dar şi la Policlinică, în urma acţiunii fiind conduşi la audieri 5 medici, conform Agerpres.
Iniţial, patru medici au fost arestaţi preventiv şi unul plasat în control judiciar, ulterior doar unul dintre aceştia rămânând în arest preventiv. Acesta din urmă a fost condamnat în 2015 la o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi i s-a interzis exercitarea profesiei timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, medicul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la secţia de Ortopedie.
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.