Acasă Actualitate 200 de stagiari participă la cea de-a patra ediție a Programului Oficial...

200 de stagiari participă la cea de-a patra ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului

DISTRIBUIȚI

Programul Oficial de Internship al Guvernului României — ediția a patra se lansează luni, 25 iulie, pentru 200 de tineri studenți și absolvenți români, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Biblioteca Națională a României, potrivit unei note de informare prezentate astăzi Executivului. Alături de cei 200 de stagiari, la ceremonie vor participa premierul Dacian Cioloș, membri ai Guvernului, conducători și coordonatori ai Programului din cele 43 de instituții-gazdă. 20 de ministere și agenții aflate în subordonarea acestora s-au alăturat ediției din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului (detalii aici: http://internship.gov.ro/)

Cei 200 de stagiari din promoția 2016 a Programului provin din 20 de universități românești, precum și din alte 32 de universități din Europa, Asia și America de Nord. Ei au fost admiși după un proces riguros de selecție din cei peste 7400 de tineri studenți și absolvenți ai universităților din România și din străinătate, care și-au manifestat interesul de a participa în 2016 la Programul de Internship. Înscrierile s-au desfășurat în perioada 19 februarie — 15 mai a.c., iar cele două etape de selecție au fost finalizate până la data de 8 iulie.

Scopul Programului este de a familiariza tinerii cu administrația publică, de a le oferi acestora competențe și abilități specifice, implicându-i în procesele de îmbunătățire a actului administrativ. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul instituțiilor-gazdă, stagiarii vor avea oportunitatea să participe la discuții, mese rotunde și conferințe în prezența unor înalți oficiali români, precum și la training-uri, workshop-uri tematice și competiții.

Luând în considerare recomandările formulate în rapoartele de internship de către absolvenții edițiilor anterioare, pe parcursul celor două luni ale Programului de Internship, participanții vor beneficia de o bursă lunară în cuantum de 1.000 lei/lună. De asemenea, prin Ministerul Educației Naționale și Cercetării științifice, echipa de organizare va intermedia cazarea stagiarilor interesați de această facilitate.

Programul se va încheia pe 22 septembrie 2016, iar absolvenții se vor alătura unei rețele alumni de lideri emergenți și vor putea continua interacțiunea profesională și personală, inclusiv după finalizarea stagiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.