Acasă Actualitate 22 de cadre medicale de la Gerota au CORONAVIRUS luat de la...

22 de cadre medicale de la Gerota au CORONAVIRUS luat de la fostul șef din Poliție care a mințit că nu a fost în străinătate

DISTRIBUIȚI

22 de cadre medicale de la Spitalul Gerota au fost depistate cu coronavirus. Toți acești medici  și asistenți medicali au luat virusul de la pacientul MAI, angajat la Primăria Sectorului 4, care nu a spus că a călătorit în străinătate, deși fusese în Israel, și era infectat cu COVID-19.

Până în momentul de față au fost făcute 110 teste celor de la Spitalul Gerota. Surse din spital povestesc că Lupu Nelu, fost șef în Poliția Capitalei a fost plimbat de managerul Spitalului, Chestorul de poliție medic dr. Dinu Dragomir, medic primar cardiologie, acum infectat și el, prin secții pentru a-i arăta ce modernizări a făcut. Reamintim că deși fusese plecat în Israel recent, acesta a declarat în scris că în ultimele două luni nu a fost plecat din țară.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3933 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

2 COMENTARII

  1. Personalul din spitalele cace nu lucreaza cu boli infectioase nu este instruit, nu este pregatit pentru astfel de conditii. Acest pacient a ascuns faptul ca era bolnav si a imbolnavit tot spitalul. Acum s-a decis ca o maternitate sa lucreze cu femei infectate cu covid. Maternitatea nu are personal instruit pentru aceasta boala deosebit de periculoasa si mai mult ca sigur nu are nici conditii si dotari pentru asa ceva. Intr-o saptamana in maternitate va fi mai rau decat in spitalul Gerota. Se vor contamina toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.