Home Actualitate 2,5 milioane de romani pentru doua milioane de dolari

2,5 milioane de romani pentru doua milioane de dolari

DISTRIBUIŢI

– Mirajul celor doua milioane de dolari ce vor fi puse in joc duminica de Loteria Nationala la tragerea -6 din 49- a infierbantat mintile oamenilor. Peste 2,5 milioane de romani, moldoveni, sarbi, bulgari, ucraineni si unguri au luat cu asalt, zilele acestea, agentiile Loto, in speranta ca se vor imbogati peste noapte

– Ca sa atraga si mai multi jucatori, Loteria Nationala a majorat si valoarea premiilor pentru categoriile a II-a si a III-a, prin alocarea unor cote suplimentare de 55% si, respectiv, 40% din fondul de castiguri. La categoria a II-a, se estimeaza un castig unitar constand dintr-un miliard de lei si un autoturism Dacia 1310

– Pentru a afla combinatia castigatoare de cate sase numere, romanii au la dispozitie 13.983.816 variante simple. Sansele de castig cresc insa proportional cu numarul de cifre jucate. Sase numere/varianta inseamna o sansa de castig, in timp ce opt numere/varianta inseamna 28 de variante simple, adica 28 de sanse de castig

– Specialistii spun ca variantele cele mai rentabile sunt schemele reduse si ca sansele de castig sunt, in medie, cam de patru ori mai ridicate decat in cazul variantelor simple

– Loteria Nationala a pus la dispozitia publicului, o data cu lansarea jocului Loto Special 6/49, sapte scheme reduse, cu 9, 10, 11, 12 si 16 numere. Schemele cu 9, 11 si 16 numere s-au dovedit, pana acum, cele mai renatbile

– Singurul roman care nu este tentat sa joace la loterie este presedintele Ion Iliescu, care a marturisit ca nu ii place sa castige bani datorita intamplarii

Pe 2 februarie, Loteria Nationala pune la bataie cel mai mare premiu din istorie. La sistemul -6 din 49-, reportul a ajuns, dupa ce n-a castigat nimeni timp de patru saptamani, la 47,8 miliarde lei (aproximativ 1,5 milioane dolari plus incasarile de pana duminica). Valoarea premiilor pentru categoriile a doua (cinci numere din sase) si a treia (patru numere din sase) a fost majorata, de asemenea, prin alocarea unor cote suplimentare de 55% si, respectiv, 40% din fondul de castiguri. Astfel, la categoria a doua, reprezentantii Loteriei estimeaza un castig unitar constand intr-un miliard de lei si un autoturism Dacia 1310. -Am decis aceasta impartire a fondului de castiguri pentru ca si castigatorii cu patru si cinci numere sa obtina sume semnificative-, a declarat directorul de marketing al Loteriei Nationale, Adrian Albu. Probabilitatea ca o persoana sa ghiceasca toate cele sase numere extrase in cadrul concursului 6/49 este de unu la 13 milioane.


Aproape 14 milioane de combinatii posibile

Pentru a afla combinatia castigatoare de cate sase numere, romanii au la dispozitie 13.983.816 variante simple. Adica de cate sase numere. Sansele de castig cresc insa proportional cu numarul de cifre jucate. Sase numere/varianta inseamna o sansa de castig. Opt numere/varianta inseamna insa 28 de variante simple, adica 28 de sanse de castig. Pe un bilet se pot juca variante simple, variante combinate, scheme reduse, variante combinate compuse sau combinatii CAP DE POD.

Schemele reduse, cele mai rentabile variante

Conform specialistilor Loteriei Nationale, cele mai rentabile variante sunt schemele reduse. -In calitate de specialist, pot sa spun ca cea mai buna solutie de joc o reprezinta schemele reduse. Sansele de castig sunt, in medie, cam de patru ori mai ridicate decat in cazul variantelor simple. Este insa adevarat ca pretul unui bilet pe care apare o schema redusa este de cel putin 12 ori mai mare decat al unuia care contine o varianta simpla-, declara Sorin Ghisoiu, redactor la saptamanalul Loto-Prono, editat de Loteria Nationala.

Sapte scheme reduse

Loteria Nationala a pus la dispozitia jucatorilor, o data cu lansarea jocului Loto Special 6/49, sapte scheme reduse, cu 9, 10, 11, 12 si 16 numere. Dintre acestea, cele cu 10 si 12 numere au cate doua variante, fiecare cu cate un cod. -Daca e sa sugerez vreuna dintre schemele reduse, le-as propune pe cele cu 9, 11 si 16 numere. Si asta pentru ca indicele de reducere este cel mai scazut, ceea ce face ca sansele de castig in cazul in care sunt nimerite toate cele sase numere sa fie mai mari-, spune Ghisoiu.

Doua numere pare obligatorii

-Peste jumatate din numerele iesite la extragerile de pana acum, puse pe bilet si privite, formeaza litere. Sau figuri geometrice perfecte. Cine a avut inspiratia de a pune pe un bilet numerele iesite la tragerea de duminica a putut constata ca cinci dintre ele formau un C perfect. In anul in care s-a castigat milionul de dolari, numerele iesite au format un triunghi dreptunghic perfect. Imi aduc aminte si de un alt caz, in care toate numerele extrase au fost multiplu de patru. Din pacate, nimeni n-a jucat atunci o astfel de combinatie. Si inca un lucru extrem de important. La toate extragerile de pana acum au iesit cel putin doua numere pare. Asa incat cine vrea sa joace trebuie sa ia in calcul acest lucru-, explica Sorin Ghisoiu.

Variante scheme reduse

1. Schema redusa Cod 48

Numere jucate: 9;

numar variante schema: 12;

numar variante combinatie completa: 84.

Pret varianta: 240.000 de lei.

2. Schema redusa Cod 49

Numere jucate: 10;

numere varianta schema: 15;

numar variante combinatie completa: 210.

Pret varianta: 300.000 de lei.

3. Schema redusa Cod 50

Numere jucate: 10;

numar variante schema: 30;

numar variante combinatie completa: 210.

Pret varianta: 600.000 de lei.

4. Schema redusa Cod 56

Numere jucate: 11;

numere variante schema: 66;

numar variante combinatie completa: 462.

Pret varianta: 1.320.000 de lei.

5. Schema redusa Cod 57

Numere jucate: 12;

numar variante schema: 22;

numar variante combinatie completa: 924.

Pret varianta: 440.000 de lei.

6. Schema redusa Cod 58

Numere jucate: 12;

numar variante schema: 132;

numar variante combinatie completa: 924.

Pret varianta: 2.640.000 de lei.

7. Schema redusa Cod 59

Numere jucate: 16;

numar variante schema: 112;

numar de variante combinatie completa: 8.008.

Pret varianta: 2.240.000 de lei.

Destinul marilor castigatori de pana acum

– GABRIEL BOBIC (PITESTI), 584.000 USD IN 1995. Schimba masinile ca pe lenjeria intima. Multe le-a pierdut la jocurile de noroc. Femeile si prietenii i-au tocat averea. In 1998 a avut un accident de circulatie care s-a soldat cu decesul unei persoane. A primit cinci ani si jumatate de puscarie. Se afla in arest la IGP Arges.

– DAVID MADALIN (PITESTI), 143.800 USD IN 1999. A pus banii la trei banci, a deschis un magazin si si-a construit o vila. Inainte de a da lovitura la loto a fost coleg de celula cu Bobic. I-a dat casierei de la agentia unde a jucat biletul un milion de lei. Dupa ce a divortat, a devenit obsedat de hoti si extrem de retras.

– CONSTANTIN TONESCU (SIGHETUL MARMATIEI), 634.000 USD IN 2000. Intreaga familie a disparut de acasa la cateva zile dupa anuntarea castigului. S-a vehiculat ideea ca au fugit in America sau Germania.

– DANIEL DUMITRU (IASI), 578.000 USD IN 2001. A murit la doua luni dupa ce a castigat, din cauze ramase necunoscute.

– CONSTANTIN MURARIU (BUCURESTI), PESTE 1 MILION USD IN 2001. A devenit cunoscut in urma scandalului Ogica. In momentul in care a castigat era ofiter SPP. Si-a dat demisia si plecat din Bucuresti.

– GRIGORE KESA (TARGOVISTE), 876.689 USD IN 2002. S-a certat cu socrul si a divortat jumatate de an mai tarziu. A plecat la parintii lui in Moldova. Din aprilie 2001 nu se mai stie nimic despre el.

– ANONIM (TIMISOARA), 27,5 MILIARDE DE LEI PLUS UN APARTAMENT DE 3 CAMERE, IN 2002.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.