Acasă Actualitate 33 de rețineri în dosarul ROMSYS, UTI și ERBAȘU

33 de rețineri în dosarul ROMSYS, UTI și ERBAȘU

DISTRIBUIȚI

Zeci de suspecţi din lotul evazioniştilor au fost reţinuţi în noaptea de duminică spre luni. Printre ei, şi primarul din Bradu, Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş. Audierile au durat toată noaptea şi zeci de suspecţi au trecut prin faţa procurorilor. După percheziţii la firme de top din Bucureşti şi din ţară, anchetatorii vorbesc de o evaziune de zeci de milioane de euro: afaceriştii scoteau bani cu sacoşa din bănci, pe baza unor documente false.
 

Florin Frăţică, primarul din comuna Brad, judeţul Argeş, a fost ultimul scos de la audierile care s-au prelungit până la şase dimineaţa, potrivit România TV. El a a fost dus cu duba în arest. În vreme ce primarul Florin Frăţică şi ceilalţi suspecţi nu au avut nimic de spus în faţa camerelor, apropiaţii edilului au făcut semne obscene către camerele de luat vederi şi le-au adresat injurii jurnaliştilor.

Primarul PMP din Bradu este un apropiat al cuplului Cocoş-Udrea. Florin Frăţică este amestecat într-o retrocedare de zeci de milioane de euro, de care a profitat un nepot al lui Dorin Cocoş. Inclusiv la el acasă au fost făcute percheziţii.
 

Anchetatorii au ridicat din casele şi firmele suspecţilor facturi fiscale, documente financiar contabile, sume de bani, dar şi arme. Potrivit anchetatorilor, în circuitul evazionist au fost implicate 200 de firme, unele tip fantomă, care emiteau facturi false pentru ca marile companii care apelau la serviciile lor să poată face profit fără să plătească taxe şi impozite. Interpuşii afaceriştilor mergeau la bănci şi scoteau banii cu sacoşa, spun anchetatorii. Timp de trei ani, prin mecanismul evazionist s-au spălat peste o sută de milioane de euro.

Rudele primarului au înjurat ziariștii, în special o tânără cu limbaj ca la ușa cortului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.