Acasă Actualitate 35 din cei 42 de inculpați pentru vaccinări la chiuvetă au încheiat...

35 din cei 42 de inculpați pentru vaccinări la chiuvetă au încheiat acorduri de recunoaștere cu DNA. Încă 90 de persoane sunt suspecte

DISTRIBUIȚI

În cauza privind certificatele false de vaccinare din centrul de vaccinare Petea (Satu Mare), cauză mediatizată prin comunicatele nr. 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021 și 996/VIII/3 din 25 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus, până în prezent, sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați, pentru săvârșirea unor infracțiuni de: dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic etc.
În acest moment, în cauza inițială, procurorii desfășoară în continuare cercetări față de un număr de șapte inculpați aflați sub control judiciar și față de 90 de suspecți. După ce 35 de inculpați au recunoscut faptele, restul participanților la infracțiune vor fi mult mai ușor de condamnat.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate până în prezent, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2021, 34 dintre inculpați ar fi remis unui intermediar (care și el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție) câte 250 de euro, în schimbul obținerii unor adeverințe de vaccinare și implicit certificate digitale europene Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.
Mai departe, în scopul menționat mai sus, din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.

Cei 35 de inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.