Home Actualitate 90 lei a costat crima din poligonul UTI

90 lei a costat crima din poligonul UTI

DISTRIBUIŢI

O știre tragică a cutremurat aseară România. Un angajat al firmei UTI a fost împușcat mortal la serviciu. Deși firma lui Tiberiu Urdăreanu, „fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost șef al Comandamentului Trupelor de Tancuri și Auto în vremea regimului comunist și personaj destul de controversat al evenimentelor din 1989” (conform lui Sorin Roșca Stănescu) ne anunța pompos în 19 martie că UTI „contribuie la modernizarea industriei de apărare” se vede că propriii angajați nu și-i poate apăra: Directorul poligonului de trageri privat din Bucureşti a fost împuşcat mortal de către un tânăr de 24 de ani, vechi client al Complexului de Tir UTI. După ce l-a împuşcat pe directorul care era și instructor de tir,  autorizat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (Serviciul Armament, Explozivi şi Substanţe Toxice), în vârstă de 56 de ani, tânărul s-a sinucis. Trupurile celor doi bărbaţi au fost ridicate de legişti şi duse la IML pentru necropsie.

cITEȘTE ȘI   TIBERIU URDĂREANU MAI TARE CA SEBASTIAN GHIȚĂ LA CONTRACTE CU STATUL PE IT

Incidentul mortal de la Poligonul UTI pe Şoseaua Olteniţei, din Capitală a avut loc la ora 19.30. Tânărul de 24 de ani efectua un antrenament. Iniţial, tânărul a tras două focuri la ţinută, apoi a întors arma către instructorul său, Nicolae Tănase. L-a împuşcat în de trei ori în piept şi în cap. Apoi s-a sinucis.

De pe pagina de internet a poligonului aflăm cât a plătit criminalul pentru cele trei gloanțe ucigașe, pentru pistol și accesorii adică maxim 90 de lei.

„Tarife

    închiriere linie de tragere – 50 RON/30 minute
    închiriere pistol – 25 RON/30 minute
    cartuş calibru 9×19 mm – 2,5 RON/buc.
    cartuş calibru 5,6 mm – 1,5 RON/buc.
    cartuş cu bilă de cauciuc calibru 9x22T – 2 RON/buc
    ţintă – 5 RON/buc.

Tarifele includ TVA.”

Tot de pe pagina de internet a poligonului aflăm instrucţiunile de securitate şi conduită ale clienților:

„   Accesul tuturor persoanelor în încăperile şi spaţiile care formează Complexul de Tir UTI se va face numai cu un însoţitor desemnat din partea personalului poligonului.
    Persoanele care urmează să participe la şedinţa de tragere sunt însoţite doar de instructor în poligon, până la alininamentul de tragere. Tragerile se execută numai în prezenţa şi sub supravegherea instructorului.
    Pe timpul executării tragerilor, uşa de acces în încăperea poligonului va fi închisă permanent.
    Trăgătorului îi este alocată o singură linie de tragere. Este interzisă folosirea oricărei alte linii de tragere decât cea alocată, indiferent dacă aceasta este liberă sau nu.
    Pe parcursul şedinţei de tragere, este obligatorie purtarea de către trăgători a echipamentului de protecţie compus din căşti de protecţie (antifoane) şi ochelari de protecţie.
    Instructorul coordonează întreaga activitate desfăşurată în cadrul şedinţei de tragere, iar trăgătorul este obligat să respecte comenzile acestuia.
        Încarcaţi – La această comandă trăgătorul alimentează cu muniţie încărcătorul pistolului de tragere.
        Armaţi – La această comandă trăgătorul introduce încărcătorul în corpul pistolului, apoi acţionează manşonul de încărcare (armare), astfel încât primul cartuş va fi alimentat.
        Se poate trage – La această comandă trăgătorul poate executa foc asupra ţintei, pe direcţia liniei de tragere care i-a fost alocată.
        Încetaţi–Descărcaţi – La această comandă manşonul pistolului rămâne deschis la capăt de cursă, se scoate încărcătorul, urmând ca pistolul să fie aşezat pe masa alocată liniei de tragere, în poziţia cu ţeava îndreptată spre ţintă.
    Pe durata efectuării manevrelor cu pistolul pe linia de tragere, trăgătorul trebuie să ţină pistolul îndreptat cu ţeava înspre ţintă, cu degetul arătător în prelungirea gărzii trăgaciului. Numai la comanda „FOC” se acţionează trăgaciul.
    Este interzisă întoarcerea armei de către trăgător spre direcţiile spate şi laterale, faţă de direcţia de tragere, chiar dacă arma este descărcată.
    După ultimul foc, sau când se primesc comenzile: „ÎNCETAŢI FOCUL” sau „ÎNCETAŢI – DESCĂRCAŢI”, trăgătorii se asigură că nu mai au cartuş în camera de încărcare, urmând să depună arma pe masă cu ţeava orientată spre direcţia de tragere (spre ţintă). Încărcătorul va fi scos şi se va prezenta armamentul pentru control instructorului tragerii, după care arma se depune în siguranţă pe masă.
    În cazul în care apare un incident pe parcursul şedintei de tragere, trăgătorul semnalizează prin ridicarea mâinii libere şi anunţă vocal: „INCIDENT” la linia care i-a fost alocată, rămânând pe poziţie.
    Incidentele apărute pe timpul tragerii (rateu, dubla alimentare etc.) se remediază pe linia de tragere numai de către instructorul tragerii, menţinând permanent arma îndeptată cu ţeava către axul poligonului.
    Remedierea defecţiunilor la armamentul cu care se execută tragerea se face în afara incintei tehnice a poligonului, numai după ce acesta a fost descărcat şi asigurat, în prezenţa instructorului tragerii.

În Poligonul de Tir sunt interzise:

    introducerea de arme şi muniţii care nu sunt autorizate şi înregistrate;
    introducerea şi consumul de băuturi alcoolice;
    introducerea şi consumul de droguri sau medicamente ale căror efecte sunt de natură să afecteze securitatea tragerii;
    accesul persoanelor aflate sub efectul băuturilor alcoolice, al substanţelor halucinogene, psihotrope sau al medicamentelor ale căror efecte sunt de natură să afecteze securitatea tragerii;
    accesul persoanelor care se afă într-o stare avansată de oboseală sau suferă de o afecţiune temporară care poate genera o stare de pericol în condiţiile folosirii armelor şi muniţiilor;
    accesul persoanelor care prezintă semne de instabilitate sau labilitate psihică;
    îndreptarea armelor încărcate asupra persoanelor, lateral şi spre spatele poligonului;
    lăsarea armamentului încărcat nesupravegheat, chiar şi pentru intervale scurte de timp;
    simulările de „ochire” sau îndreptarea armei către colegi sau alte persoane – inclusiv propria persoană – chiar dacă arma este descărcată;
    executarea tragerilor când personalul de întreţinere se află în câmpul de tragere (la ţinte);
    accesul în zona de tragere şi de siguranţă a oricărei persoane pe timpul executării tragerilor;
    fumatul în zona de tragere şi producerea de zgomote;
    accesul în zona de tragere cu câini sau alte animale;
    fumatul în incinta Complexului de Tir.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.